Okan Bayülgen Nazilli’de mola verdi Okan Bayülgen Nazilli’de mola verdi

Seminere, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aköz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayden Çoban, Genel sekreter Yardımcıları V. Tanfer Bilge ve Ramazan Bilir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkan V. Öğr. Gör. Hanife Gül Bozkurt, “60. Kütüphane Haftası bu yıl ana tema ülke genelinde ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Savunuculuk’ temasıyla kutlanmaktadır. Sürdürülebilirlik gelecek nesillerin de ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak doğal kaynaklarımızı korumayı, ekonomik kalkınmayı ve sosyal adaleti dengelemeyi gerektiren bir yaklaşım iken, savunuculuk bireylerin ve grupların haklarını ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için yapabileceğimiz en önemli faaliyetlerden biridir. Kütüphanelerde bu alanlarda öncü roller üstlenmektedir. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve AYEUM Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir, SSCI-SCI Dergilerde yayın yapma stratejileri hakkında bilgi verdi. “Yağmacı (Prodatory) Dergilerden Kaçınmak”, “WOS İndexler, IF ve Q1-4 Dergiler”, “SSCI Dergilerin Temel Özellikleri” ve “Nasıl-Neden Bu Dergilere Yönelmeliyiz?” başlıkları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Demir, makale ve projeleri yayımlatma sürecinde yapılan hatalardan bahsederek, nelere dikkat edilmesi gerektiğine belirtti.

SSCI ve SCI dergilerinde yayın yapma stratejileri hakkında katılımcılara ipuçları veren Prof. Dr. Demir, “1. ‘Dergiyi İyi Seçin’: Araştırmanızın konusuna uygun dergileri belirleyin. 2. ‘Özeti Özenle Hazırlayın’: Etkileyici ve öz bir özet yazarak çalışmanızın değerini gösterin. 3. ‘Dil ve Yapıyı İnceleyin’: Yazım hatalarını azaltın ve çalışmanızı düzenleyin. 4. ‘Yenilik ve Katkıya Odaklanın’: Araştırmanızın alanınızda nasıl bir katkı sağladığını vurgulayın. 5. ‘Analiz ve Tartışmayı Güçlendirin’: Bulgularınızı eleştirel bir şekilde tartışın ve diğer çalışmalarla karşılaştırın. 6. ‘Referansları Kontrol Edin’: Doğruluğunu kontrol edin ve uygun bir şekilde belirtin. 7. ‘Editörlerle İletişim Kurun’: Geri bildirim almak için editörlerle iletişime geçin. 8. ‘Hazırlıklı Olun’: Kabul edilme sürecine hazır olun ve gerekli düzeltmeleri yapın.” dedi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ