Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre,  Aydın ilindeki ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin üniversite tercihlerine doğru yönlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik olan 'Üniversite Tanıtım Günleri', Aydın Lisesi Spor Salonu'nda 6 Aralık günü saat 09.30'da başladı. Düzenlenen etkinliğe ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan'ın katılımıyla açılan 'Üniversite Tanıtım Günleri', öğrencileri gelecekleri hakkında bilinçli tercihler yapmaları adına önemli bir platform sundu. Etkinlik kapsamında, Türkiye genelinde çeşitli üniversiteler stantlar açarak öğrencileri bilgilendirdi. Üniversite temsilcileri, öğrencilere üniversitedeki bölümler, olanaklar, burs imkanları ve sosyal etkinlikler gibi konularda detaylı bilgiler verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde yeni öğrenci yurdu inşası hızla devam ediyor Adnan Menderes Üniversitesi'nde yeni öğrenci yurdu inşası hızla devam ediyor

Stant görevlilerinin öğrencilere kapsamlı bilgiler aktardığı 'Üniversite Tanıtım Günleri', gençlerin kariyerlerini şekillendirmelerine ve geleceklerine daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı oldu. Düzenlenen etkinlik ayrıca üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere üniversite yaşamı hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunarak seneye yapacakları tercihler için de ışık tuttu. 

Kaynak: MURAT TAN