Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Isparta Milletvekili Halıcı, Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan ve Zeren Ertaş isimli öğrencinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili olarak TBMM’de basın açıklamasında bulundu. Kazaya ilişkin geçtiğimiz günlerde yayınlanan bilirkişi raporuna dikkat çeken Halıcı, “Yani kusur firmada, kusur KYK Müdürlüğünde, kusur Valilikte ve kusur Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda” dedi.

“NEREDEYSE ÖLEN ÖĞRENCİYİ SUÇLAMIŞLARDI”

Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörde Zeren Ertaş adlı öğrencinin sıkışarak hayatını kaybettiğini söyleyen Halıcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklamasında öğrenci panik yaptığı için öldü demeye getirmişti. Valilikse asansöre fazla kişi bindiğinden bu olay yaşandı demişti. Herkes bilir ki asansörlerde fazla ağırlık varsa o asansörler hareket etmez. Neredeyse ölen öğrenciyi suçlamışlardı. Bense kazadan bir ay önce bir soru önergesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yurtlarda en son denetimlerin ne zaman yapıldığını ve bu denetimlerin sonuçlarının ne olduğunu sormuştum. Bakan bey gençler ve yurtlarla ilgilenmediği için önergeme yanıt dahi verememişti. Daha vahimi aynı yurtta öğrenciler defalarca kazadan önce şikayetler de bulunuyor. Ancak ne KYK ne bakanlık bunu görmek istememişti. Yani kaza aslında cinayet ben geliyorum demiş” diye konuştu.

“BUNUN HESABI BİR AN ÖNCE VERİLMELİDİR”

Nazillili esnaf kalbine yenildi Nazillili esnaf kalbine yenildi

Asansör kazasının hesabının bir an önce verilmesi gerektiğine dikkati çeken Halıcı, “Geçtiğimiz gün asansör kazasına ilişkin bilirkişi raporu yayınladı. Raporda asansörde bakım faaliyetlerini gerçekleştiren firmanın kabin kattan belirli mesafe uzaklaştığında hareketsiz kalmasını sağlayan emniyet düzeneğinin iptal edilmesi nedeniyle ölümlü kazanın yaşanmasında asli kusurlu olduğu belirtildi. Yani kusur firmada, kusur KYK Müdürlüğünde, kusur Valilikte ve kusur Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda. Bunun hesabı bir an önce verilmelidir. KYK asansörleri meslek örgütlerince kontrol edilmelidir. Tehlikeli asansör diye bir şey yoktur. Kalitesiz firmalar, liyakatsiz idareciler ve sorumsuz bakanlar vardır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: MURAT TAN