Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre,  Yenilenebilir enerji sektörünün öncü mühendislik firması Kontek Enerji'nin bir iştiraki olan Maxxen’in, Ortaklar OSB’de 2024 yılında hayata geçirmeyi planladığı enerji depolama sistemi üretim tesisinin 20 milyon dolar yatırım teşviği aldığı öğrenildi.

Beyaz ette üreticinin fiyat artışı TÜİK enflasyonunun 15 puan altında Beyaz ette üreticinin fiyat artışı TÜİK enflasyonunun 15 puan altında

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na söz konusu projeye ilişkin yaptığı teşvik başvurusu olumlu sonuçlanan firma, öncelikli ve teknolojik yatırımlar kapsamında 5. Bölge Yatırım Teşvik Belgesi aldı. Ortaklar OSB’de 600 milyon liranın üzerinde yatırım yapmayı planlayan firma, enerji depolama sistemi üretim tesisini 2024 yılı yaz aylarında faaliyete sokmayı hedefliyor. Yıllık 3 GWh olan üretim kapasitesi hedeflenen tesis hayata geçtiğinde çok sayıda kişi istihdam edilmesine de katkı sağlayacak.

“ORTAKLAR OSB’DEKİ 10 BİN METREKARE ALANA KURULACAK”

Söz konusu yatırıma ilişkin firmadan yapılan açıklamada, “Enerjinin X Faktörü: Maxxen” mottosu ve markası ile hayata geçireceği yatırımıyla enerji sektöründeki birikim ve deneyimini enerji depolama alanına da aktararak yenilenebilir enerji alanında yeni bir dönem başlatacak. Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 10 bin metrekare alana kurulacak enerji depolama sistemleri üretim fabrikasıyla; bu alanda kaliteli, yenilikçi, güvenilir ve verimli çözümler sunacak” ifadelerine yer verildi. (MURAT TAN)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ