Yeni Kıroba Gazetesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, beraberindeki partililerle birlikte Aydın Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Anıl Yetişkin’le görüşen CHP’liler, Yargıtay’la Anayasa Mahkemesi arasındaki ‘suç duyurusu’ krizi başta olmak üzere yargıyla ilgili güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

CHP’li Saatçı, konuya ilişkin açıklamasında, “9 Kasım 2023 günü ülkemizde iktidarın onayı, Yargıtay 3. Dairesi eliyle bir hukuk darbesi yaşanmıştır. Bu hukuk darbesi milli iradeyi yok sayan, Anayasayı tanımayan ve ‘Anayasasızlaştırma’ sürecini hızlandıran bir devlet krizine yol açmıştır. CHP Milletvekillerimiz TBMM'de Adalet Nöbeti’ne devam ederken bizler de il genelimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda ziyaret ettiğimiz Aydın Baro Başkanımız Sn. Anıl Yetişkin ile karşılıklı görüşlerimizi birbirimiz ile paylaştık” ifadelerini kullandı.

Efeler Nazilli’de tur arayacak Efeler Nazilli’de tur arayacak

Saatçı, Yetişkin’e nazik kabulleri ve misafirperverliği için teşekkür etti. CHP heyetinde Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı ile ilçe yönetim kurulu üyelerinden Ali Fırat Özbulat yer aldı. KIVANÇ UĞUR

Editör: ERDAL GÜNDÜZ