Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  İYİ Parti Genel Merkezi, Recep Taner’in belediye başkan aday adaylığı için istifasından yaklaşık 2 ay sonra Aydın İl Başkanlığı’na Ahmet Ertürk’ü atadı. Ertürk’ün il başkanı atanması nedeniyle Recep Taner tarafından oluşturulan önceki il yönetimini görevden alan genel merkez, görevden almaya gerekçe olarak parti tüzüğünün 49’uncu maddesini gösterdi.

Tüzüğün GİK’in görev ve yetkilerini düzenleyen 49’uncu maddesinde, “Partinin ilke ve kararlarına aykırı davranış ve faaliyetleri tespit edilen il ve ilçe yönetimlerinin üçte iki çoğunlukla görevden el çektirilmesine karar verebilir” ifadesi yer alıyor.

Memleket Partisi Nazilli’de sahaya indi Memleket Partisi Nazilli’de sahaya indi

“HANGİ İLKEYE AYKIRI DAVRANIŞTA BULUNMUŞUZ?”

Genel merkezin 49’uncu maddeyi gerekçe göstererek yönetimi düşürmesi, parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Ocak ayında gerçekleşen il kongresinde Taner’in ekibinde yer alarak il yönetim kuruluna seçilen bazı isimler, “Genel merkez, yönetimin görevden alınma gerekçesinde partinin ilke ve kararlarına aykırı davranıştan bahsediyor. İl yönetim kurulu üyelerinin hangisi partinin ilke ve kararlarına aykırı davranışta bulunmuş? Bir yandan böyle bir gerekçeyle görevden alınıyoruz diğer yandan İl Başkanı Ahmet Ertürk, eski yönetimden yeni yönetim içinde yer almak isteyen arkadaşların toplantıya katılmasını istiyor. Bu ne tezatlık?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR