İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Kaya’nın partisinden istifa edeceği ve AK Parti’ye geçeceği iddiaları, ildeki siyasi kulisleri karıştırdı. Kaya’nın istifa edeceği iddialarını yalanlayan İYİ Parti İl Başkanı Taner, İncirliova Belediyesi Meclis Salonu’nda yaptığı açıklamalarda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu hedef aldı. İncirliova Belediyesi’nin Millet İttifakı ortağı bir belediye olmasına rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli yatırımları almakta zorlandığını belirten Başkan Kaya, en son yapılan yerel seçimleri hatırlatarak, “Aydın’da iki büyükşehir belediye başkan adayı arasındaki fark 67 bindi. İYİ Parti’nin Aydın’da 100 binin üzerinde oyu olduğuna göre, 67 bin oyla seçilen arkadaşımızın İYİ Parti’nin oylarıyla seçildiğinin farkında olması lazım. Buna rağmen biz ittifak ortağı olmanın karşılığını göremedik. Beklentimiz teşkilatımızın desteklenmesi ve taleplerimizin yerine getirilmesiydi. Bunlar yerine gelmedi” dedi.

“İNCİRLİOVA YETERLİ YATIRIMLARI ALMAKTA ZORLANIYOR”

Beraberindeki İYİ Partili meclis üyeleriyle yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumunu protesto ederek katılmadıklarını açıklayan Başkan Taner, “Bu sıkıntı geçmişten gelen bir sıkıntıdır. Millet İttifakı içindeki bir sıkıntının artık bardağın dolup taşmasıyla alakalıdır. İYİ Parti Belediye Meclis üyelerimiz, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını protesto ederek katılmadı. Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte Aytekin Kaya’nın arkasındayız. İncirliova Belediyesi Millet İttifakı ortağı bir belediye olmasına rağmen büyükşehirden yeterli yatırımları almakta zorlanıyor. Bugüne kadar birkaç defa kendi aramızda grup toplantılarında bunu gündeme getirmemize rağmen netice alamadık. Bu yaşanan o günkü birikimlerin bir patlamasıdır. Aytekin Kaya ile meclis üyeleri ve yönetimimizle bir araya gelerek konuştuk herhangi bir sıkıntı yok. Aytekin Başkan görevinin başındadır” dedi.

“SÖKE’DE İYİ PARTİ’Yİ YOK FARZEDEREK YOLA ÇIKMAYA KALKTILAR”

Yerel Seçim sürecinde halihazırda CHP’den göreve seçilen belediye başkanlarının İYİ Parti’nin desteğiyle makamlara geldiğinin unutulduğunu belirten Taner, “Tıpkı İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerin seçimlerinde olduğu gibi bizim desteklerimizle oraya geldiklerini unutarak kendilerini oraya kendi partililerinin oylarıyla gelmiş gibi bir süreç işledik. Bugüne kadar ben şahsen İl Başkanı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşkilat kanalıyla bir tane eleman koyamadım. Bunları devamlı yaşıyoruz. En son Söke’de Belediye Başkanı vefat ettikten sonra da bir patlama oldu. Orada da İYİ Parti’yi ne yazık ki yok farz ederek kendileri bir aday belirleyip yola çıkmaya kalktılar. Orada da tepkimizi ortaya koyduk. Daha sonra yaptığımız görüşmelerde belli noktalarda ortak kalarak başkanı seçtik. Bugün de yaşadığımız konu geçmişten gelen sıkıntıların bir tezahürüdür. Biz İYİ Parti olarak isteğimiz, hükmü şahsiyetimize ve teşkilatımıza, ittifak ortağımızın farkında olarak değer verilmesidir. Biz İYİ Parti olarak bunların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“İYİ PARTİ’NİN KENDİ ADAYINI ÇIKARMASINI İSTİYORUZ”

İYİ Parti Aydın Teşkilatı olarak seneye yapılacak olan yerel seçimlerde her partinin kendi adayıyla çıkmasından yana olduklarını söyleyen Taner, “Her ilçede İYİ Parti kendi adayını çıkarsın istiyoruz. Büyükşehir dahil bütün ilçelerde kendi adaylarımızla çıkalım. İYİ Parti’nin özgül ağırlığının ne olduğunu bir görelim. Kazanacak aday bizim için önemlidir. Kazanacak adayları bulup tespit edip onları aday gösterdiğimiz takdirde biz Aydın’ın 17 ilçesinde de büyükşehirde de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bunun da olup olmayacağını Türkiye kamuoyu da Aydın’daki diğer siyasi partiler de göreceklerdir. Biz bu noktadayız. Bugün burada Sayın Belediye Başkanımızı maalesef yok farzetmek, ittifak ortağı olduğunun farkında olmamak bu yaşanan gelişmeleri ortaya çıkardı. Biz İYİ Parti Teşkilatı olarak Sayın Başkanımızın arkasındayız. Başkanımıza her türlü desteği vermeye de hazırız. Nasıl dün beraber bir mücadele içinde olduk ve 28 günde seçimi aldıysak önümüzdeki seçimlerde de başkanımızın arkasında olmaya hazırız. İYİ Parti olarak şunu net bir şekilde söyleyeyim. Sayın Aytekin Kaya, görevinin başındadır. AKP’ye filan da gitmiyor” dedi.

“AYDIN’DA BİZİM OYLARIMIZLA SEÇİLDİLER”

Yaşanan sorundan Genel Başkan Meral Akşener ile İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ın da bilgisi dahilinde olduğunu belirten Taner, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’nın da bilgisi var. Biz 2019’daki yerel seçimler öncesindeki ittifakta Aydın’daki ve Türkiye genelinde CHP’ye destek verdik. Daha önceki seçimlerdeki bize yapmış oldukları 15 milletvekili jestine karşı biz de onlara bu jesti yaptık. İYİ Parti’nin yarattığı sinerji ve ortamla ve bizlerin oylarıyla bu belediye başkanları seçildi. Aydın’da bizim oylarımızla seçildiler. Herkesin bunun farkında olması lazım. Aydın’da iki büyükşehir belediye başkan adayı arasındaki fark 67 bindi. İYİ Parti’nin Aydın’da 100 binin üzerinde oyu olduğuna göre, 67 bin oyla seçilen arkadaşımızın İYİ Parti’nin oylarıyla seçildiğinin farkında olması lazım. Buna rağmen biz ittifak ortağı olmanın karşılığını göremedik. Beklentimiz teşkilatımızın desteklenmesi ve taleplerimizin yerine getirilmesiydi. Bunlar yerine gelmedi. Bir dahaki dönemde bir ittifak olur mu olmaz mı şu anda çok erken. Bir ittifak düşünmüyoruz ama seçimden önce tekrar bakılır. Bizim bu seçimlerde artık bedel ödeme düşüncemiz yok. Şu anki düşüncemiz parti olarak kendimizin seçimleri girmesidir. Sayın Aytekin Kaya ittifak olsa da olmasa da bizim adayımızdır” diye konuştu.

Nazillili esnaf kalbine yenildi Nazillili esnaf kalbine yenildi

“HİZMET YOKSA TEPKİ KOYMAK HAKKIMIZDIR”

Bugüne kadar birlikte hareket ettikleri Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına işaret eden Taner, “Olmaması lazım. İncirliova Belediyesi ittifak ortaklığındaki bizim tek belediyemizdir. Bugün AKP’li Koçarlı, Köşk Belediyesi’ne, dün İYİ Partili olup bugün AKP’li olan Nazilli Belediyesi’ne onlarca hizmet giderken, İncirliova’da da bizim aynı şekilde hizmet beklemek bizim hakkımızdır. Fazlasını beklemek de hakkımızdır. Biz İYİ Parti olarak CHP’nin ittifak ortağıyız. Yoksa bunlara tepki koymak da hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan basın toplantısına kısa süreliğine katılan Başkan Kaya herhangi bir açıklamada bulunmazken, Başkan Taner ve meclis üyeleriyle birlikte birlik beraberlik fotoğrafı verdi. (MURAT TAN)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ