Törene; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

ADÜ Merkezi Derslikler Binası önünde başlayan kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Oyunları Gösteri ve Yarışma Topluluğu’nun sergilediği “Halk Oyunları Gösterisi” beğeni ile izlendi.

Kültürel ve sosyal olarak öğrencilerimizin gelişimi açısından festivalin taşıdığı öneme değinen Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, bilimsel donanımın yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklere büyük önem verdiğini ifade etti.

27. ADÜFEST Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen “ADÜ Gastronomi Festivali”nde; üniversitenin Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Didim Meslek Yüksekokulunun kurduğu stantların yanı sıra Aydın İl Jandarma Komutanlığı ile il ve ilçelerden katılımcıların kurduğu stantlar da yer aldı. Yöresel lezzetlerin yer aldığı festivalde, Dilayda Bilge (Gurme Enginar) ve Mehmet Ferhat Kula Aydın-Gölhisar’da yetiştirilen enginarlardan “Enginar Carpaccio” ve “Enginar Topos” yemeklerini katılımcılar eşliğinde hazırlarken; Büşranur Çökmez (Ekşi Mayam) de İtalyan usulü “Ekşi Mayalı  Focaccia” hazırladı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda 14 Mayıs 2024 tarihinde kadar devam edecek olan Gastronomi Festivali’nde, Aydın’ın geleneksel lezzetleri, çeşitli etkinlikler ve workshoplar yer alacak.

Kuşadalı miniklerin ilk mezuniyet heyecanı Kuşadalı miniklerin ilk mezuniyet heyecanı

Kaynak: HABER MERKEZİ