Sempozyum kapsamında 12 farklı Avrupa ülkesinden ve 20 farklı Veteriner Fakültesinden 65 katılımcı Üniversitemiz ve Veteriner Fakültesi hakkında bilgi edinerek Türk kültürünün yanı sıra Aydın’ı da yakından tanıma imkânı buldu.

Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi

Sempozyum süresince Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri tarafından “Korneal Lezyonlar”, “Deney Hayvanlarında Hastalık Modelleri”, “Eşey Hücre Zarı Manipülasyonu”, “Sitoloji Uygulamaları”, “Kedi ve Köpeklerde Leishmania ve Mücadelesi”, “Veteriner Anatomisinde 3 Boyutlu Yazıcı ile Modelleme”, “Yarış Atlarında Konformasyon”, “Klinik Onkolojiye Patolojik Yaklaşımlar”, “Cerrahi Dikiş Teknikleri”, “Çiftlik Hayvanlarında Refah” ve “Aşı Çalışmaları” adlı eğitimler düzenlendi.

Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra IVSA GLOBAL Komite ve Ağları iş birliğinde; DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska ile “DEKAMER Dünyası Üzerine”, Prof. Dr. Murat Cengiz ile ‘’ Antimikrobiyal Resistans”, Dr. Duygu Sezer ile “Yaban ve Egzotik Hayvanlarında Endoskopi” ve Dr. Tuğba Oğuz ile “Öğrenci Başarısını En Üst Düzeye Çıkarmak: Etkili Zaman Yönetimi, Uyum Sağlayabilirlik ve Karar Verme Stratejileri” adlı eğitimler gerçekleştirildi.

IVSA Aydın Öğrenci Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cemil Şahiner, başta destekleriyle her zaman yanlarında olan ADÜ Rektörlüğü ve Veteriner Fakültesi Dekanlığı olmak üzere; hazırlık ve organizasyon aşamasında yoğun çaba gösteren topluluk üyesi öğrencilerine, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Cavit Kum, Prof. Dr. Selim Sekkin, Prof. Dr. Melih Aksoy, Prof. Dr. Kadir Serdar Diker, Prof. Dr. Güneş Erdoğan, Prof. Dr. Hüsnü Erbay Bardakçıoğlu, Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Doç. Dr. Figen Sevil Kilimci, Doç. Dr. Büşra Kibar Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Ece Koç Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gökçe Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur Akkoç ve Öğr. Gör. Yalçın Alper Özturan’a ve Üniversitemiz dışında farklı kurumlardan eğitimleriyle sağlamış oldukları desteklerinden dolayı Prof. Dr. Yakup Kaska, Prof. Dr. Murat Cengiz, Dr. Duygu Sezer ve Dr. Tuğba Oğuz’a da teşekkürlerini iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ