Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nda üniversitede süren projeler hakkında bilgi verdi.

Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği

Devam eden 3 proje bulunduğunu kaydeden Kent, “Diş Hekimliği Hastanesi ve Fakülte inşaatımız. 2017 yılında başlanmış fakat daha sonra tasfiye edilmiş. Biz bunu güncelledik. Yeniden ihaleye çıktık. Hastane ve fakülte inşaatımız devam ediyor. Bir diğer devam eden projemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarımız. Bu da daha önceden başlanmış. Büyük ölçüde tamamladık. Bu sene içinde hizmete sunmayı planlıyoruz. Yeni ihaleye çıktığımız fakat inşaatına başlamadığımız bir projemiz, kampüsümüzü eğitim kampüsü ve sağlık kampüsü olarak ikiye ayırmayı düşünüyoruz” dedi.

Rektör Kent, “Diş Hastanesi inşaat projemiz 384 milyon civarında. 3 bloktan oluşuyor burası. Sadece A Blok için bu tutar öngörülmüş. İnşaatımız devam ediyor. Merkezi Araştırma Laboratuvarımızın proje tutarı 36 milyon civarında. Büyük çapta biz bunu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR