Panele, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, İTBF Dekan V. Prof. Dr. Şahabettin Yalçın ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Günenç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelde açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erkan Salan, “Yaşadığımız kadim coğrafyamızın topraklarında nadide bir çiçek gibi yeşeren ve sonsuza dek ruhlarımıza değecek olan kadınlarımızı bugün de bir kez daha saygıyla, rahmetle ve minnetle anmak isteriz. Tarihimize damgasını vuran kadınlarımız ve onların yetiştirdiği her bir ferdimizle bugünden geçmişe baktığımızda katettiğimiz yol kadınlarımızın başarılarıyla doludur.” dedi.

ADÜ İTBF Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Berfin Kart Tepe, ADÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve KADEM Aydın İl Temsilcisi Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç ile İTBF Dekan V. Prof. Dr. Şahabettin Yalçın, yaptıkları konuşmalarda günün anlam ve önemine değinerek disiplinlerarası bakışla kadın sorunlarının tartışıldığı panelin katılımcılar için verimli olmasını diledi.

Kuşadalı miniklerin ilk mezuniyet heyecanı Kuşadalı miniklerin ilk mezuniyet heyecanı

Panelde konuşmacı olarak yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu “Yetki ve Karar Sürecinde: Kadın”, İTBF Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Berfin Kart Tepe “Kadın Sorunlarına Felsefeyle Bakmak”, Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Arzu Korucu “Edebiyatta Kadın Sorunları” ve Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve KADEM Aydın İl Temsilcisi Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç “Sivil Toplum ve Kadın” konuları hakkında bilgi verdi.

Panel, teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ