Programa; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, akademik ve idari personel, öğrenciler ile topluluk temsilcileri ve davetliler katıldı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda “İncirliova Tarihi Alperenler Mehteranı” tarafından mehteran dinletisi gerçekleştirildi. Mehteran dinletisinin ardından Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda devam eden konferansta, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Öntuğ konuşmacı olarak yer aldı.

571. yılında İstanbul’un fethinin dünya tarihi açısından önemli olaylardan birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Öntuğ, “Bir çağı kapatıp bir çağı başlatan bu olay, dünya tarihinin önemli bir kırılma noktasıdır. Özellikle Avrupa’da feodal dönemin bitip yeni çağın başlamasını sağlayan İstanbul’un fethi bu özelliği sağlamıştır.” dedi.

Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği

Fatih Sultan Mehmet Han’ın bilinmeyen yönleri, kişiliği, fetihten önce yapılan savaş hazırlıkları gibi konuların ele alındığı konferansta, İstanbul’un fethinde kullanılan topların surları yıkabiliyor olması gerçeğinin Avrupa’daki surlar içindeki güvenliği tartışır hale getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Öntuğ, “Bu durum feodal kalıpların yıkılıp yeni imparatorlukların ortaya çıkmasını beraberinde getirmiştir. Türkler burada kültür ve medeniyet dünyasında takip eden yüzyıllarda İstanbul’u inşa edip şehre hak ettiği değeri vermiş olacaktır.” dedi.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan tarafından Prof. Dr. Murat Öntuğ’a katkılarından dolayı hediye ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ