Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre, Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ak Partili Mustafa Savaş seçim çalışmaları kapsamında Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette AK Parti MKYK üyesi Umut Tuncer, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, belediye başkan adayları Bekir Kuvvet Erim ve Taner Sayın eşlik etti.

“AYDIN ŞANTİYE ALANINA DÖNÜŞECEK”

Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Mustafa Savaş Aydın için vaatlerini sıralarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. 31 Mart seçimlerini kazanmaları durumunda Aydın’ın üç yılda şantiyeye dönüşeceğini, beş yıl sonunda Aydın’ı kimsenin tanıyamayacağını söyleyen Mustafa Savaş “Aydın muadili şehirlerden çok geri kaldı. Alt yapıdan trafiğe bir çok sorunu var. Mevcut büyükşehir belediye başkanı kendi partisinin başkanlarıyla bile kavgalı. Bizim dönemimizde şeffaf bir yönetim olacak, ortak akıl olacak” dedi.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Mustafa Savaş konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçimi kazanmaları durumunda Aydın için öncelikli projelerinin sorulması üzerine Savaş “Temel belediyecilik hizmetleri alt yapı ve trafik gibi sorunlara el atacağız. Bir belediye başkanının şehrine yatırım getirebilmesi gerekiyor. Bu konuda mütavazı olmayacağım. Operasyonel gücü yüksek bir kardeşinizim. Liyakate öncelik vereceğiz. Doğru yere doğru kişiyi getireceğiz” dedi. Mustafa Savaş sağanak yağışlarda Aydın’da yaşanan su baskınlarının sorulması üzerine “Temel belediyecilik hizmetlerinden mahrum bir Aydın var. Arıtmalar çalışmıyor. Nazilli’ye bugüne kadar ne yaptınız? Otoparkın hali ortada. Sürekli asfalt yaptığını söylüyor, kaynağını nerden alıyorsunuz? ASKİ’nin kaynakları nereye gidiyor. Su tarifesini neden açıklamıyorsunuz?” şeklinde konuştu. Alt yapı hizmetlerinin büyükşehirler için temel görevler olduğunu belirten Mustafa Savaş göreve gelmesi durumunda gereken herşeyi yapacağını söyledi.

Kaynak: FİLİZ ÖZDEMİR