Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre, AK Parti’nin Aydın’da 26 Kasım’da yapılan temayül yoklamasının ardından gözler, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçelerde hangi isimlerin aday olarak gösterileceği konusuna çevrildi. Süreçle ilgili Yeni Kıroba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Aydın’ın 17 ilçesinde yarın seçim olsa yarışacak ve yakışacak başkan adayı hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek, “Sadece Genel Merkezin son istişare ve değerlendirme kısımlarını bekliyoruz” dedi.

Toplamda 39 belediye başkan aday adayının başvuruda bulunduğu Aydın’da, Çine, Karpuzlu, İncirliova, Kuyucak, Buharkent ve Bozdoğan’da aday adaylığı başvurusu yapılmamasıyla ilgili olarak da açıklama yapan Ökten, “Aday adaylığı başvuru yapılmayan ilçelerimiz tam tersine AK Parti’nin yine kazanacağı ve AK Parti’nin adayının güçlü olduğu ve olacağının düşünüldüğü ilçelerdir” diye konuştu.

“HER İLÇEDE YARIŞACAK BAŞKAN ADAYIMIZ VAR”

Konuyla ilgili açıklamalarında, “Mevcut ilçe başkanlarımız, il başkanı ve belediye başkanlarını Genel Merkezimiz doğal aday kabul ettiği için başvuru almadı” diyen Ökten, “Bu ilçelerimizde Çine hariç mevcut belediye başkanları doğal aday olarak bilindiği için başvuru yapılmadı. Bu açıdan değerlendirdiğimizde aslında bizim her ilçede adayımız var. Bazı düşüncelerdeki arkadaşlar belediye başkan aday adaylığına başvurmak istese de, ‘Başkanımız başarılı, devam edecek, ben başvurmayayım’ diyor. Bu düşüncede olduğu için başvurmayan arkadaşlarımız var. Başvuru yapılmayan ilçelerde AK Parti’nin adayı yok diye bir durum söz konusu değil. Aday adaylığı başvuru yapılmayan ilçelerimiz tam tersine AK Parti’nin yine kazanacağı ve AK Parti’nin adayının güçlü olduğunun düşünüldüğü ilçelerdir. Yoksa bizim şu an 17 ilçemizin 17’sinde yarın seçim olsa yarışacak ve yakışacak başkan adayı hazırlığımız tamam. Sadece Genel Merkezin son istişare ve değerlendirme kısımlarını bekliyoruz. Aydın genelinde toplamda 39 aday adayı başvurusu var. Mevcut belediye başkanları, Genel Merkezin düşündüğü, aday gösterebileceği ama başvuru yapmayan ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanlarımızsa bu sayının içinde değil” dedi. 

Kaynak: MURAT TAN