Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kübra Dilara Yerlikaya'nın haberine göre,İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afet Birimi'nin planlamasıyla gerçekleştirilen tatbikat Aydın Köy Hizmetleri alanında icra edildi.

Beş saatlik yoğun teorik eğitimin ardından düzenlenen tatbikat, acil durum müdahale ekiplerine afetlerdeki olay yeri yönetimi, afet triyajı, doğum, yenidoğan bakımı ve canlandırma gibi kritik konularda pratik bilgi ve beceriler kazandırdı.

70 PERSONEL GÖREV ALDI

 İl Sağlık Müdürü Dr.Eser Şenkul'un yer aldığı tatbikata, İl Emniyet Müdürlüğü Yunus Motorize ekipleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin destekleriyle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı motorize 112 ekipleri, tam donanımlı ambulans ekipleri, yenidoğan ambulansı ekibi, UMKE tim araçları ve Mobil Komuta araç timleri de katıldı. Toplamda 47 sağlık personeli ve diğer paydaş kurumların personeliyle birlikte 70 kişi tatbikatta görev aldı.

6 KİŞİ KURTARILDI

ADÜ’de, 6. Çocuk Sanat Şenliği gerçekleşti ADÜ’de, 6. Çocuk Sanat Şenliği gerçekleşti

Tatbikat senaryosu gereği, İl Köy Hizmetleri alanında bulunan bir benzin istasyonunda çıkan yangın ve patlamaya müdahale edildi. Olaya müdahale eden ekipler, 6 vatandaşın kurtarılması, stabilizasyonu ve uygun hastanelere transferi gibi senaryo gereği önemli görevleri başarıyla yerine getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ