Çine Belediyesi, şehrin her noktasında çalışmalarına devam ediyor Çine Belediyesi, şehrin her noktasında çalışmalarına devam ediyor

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kübra Dilara Yerlikaya'nın haberine göre, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kentin tarımsal geleceğini koruma altına almak adına 2025 ile 2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık Bitkisel Üretim Planlaması görüşüldü. Devlet Su İşleri 21.Bölge Müdürlüğü’nde, Tarım ve Orman İl Müdürü Altıntaş’ın başkanlığında yapılan toplantı, Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak ve teknik komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
İl Müdürü Altıntaş, açılış konuşmasında Aydın'ın tarımsal üretimde ülkenin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayarak, ülke ekonomisine katkı sağlayan birçok ürünün Aydın'da yetiştirildiğini belirtti. Tarımın stratejik önemine de değinen Altıntaş, planlamanın ülkenin geleceği ve üreticilere sağlayacağı olumlu etkiler üzerinde durdu.

ÜRETİCİLER KORUNMAYA ALINACAK
Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak ise yaptığı konuşmada, üretim planlamasının üreticileri korumaya yönelik olduğunu ve Türkiye'nin geleceğini güvence altına almayı amaçladığını vurguladı. Planlamanın, geniş katılımlı bir çalışma olduğunu ve tüm kesimleri kapsadığını ifade etti.

Planlamada, ürün çeşitliliği, münavebe yöntemleri ve tarımsal sulama kısıtlamaları gibi faktörler dikkate alınarak kapsamlı bir yaklaşım benimsendi. İl Teknik Komite üyelerine yapılan sunumlarla planlama süreci detaylı bir şekilde ele alındı ve ortak görüşler doğrultusunda Üç Yıllık Bitkisel Üretim Planı Bakanlık onayına sunulmak üzere hazırlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ