Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  DSP’nin Aydınlı Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası’nın yeniden ele alınması çağrısında bulundu.

“Ülkede  27 yıldır  vergi  adaleti  yok” “Ülkede 27 yıldır vergi adaleti yok”

Yerel seçimlerin üzerinden 52 gün geçtiğini anımsatan Aksakal, “Siyaset kurumunun iktidarıyla muhalefetiyle topyekûn tek bir konu üzerinde yoğunlaşması gerektiğine inanıyorum. O da hayat pahalılığıdır. Toplumsal refahın ülkede yaşayan tüm bireylerin hissedebileceği düzeye çıkarılmasının yegâne koşulunun üretiminin artırılması, özellikle tarımda ve hayvancılıkta radikal birtakım kararların hayata geçirilmesiyle sağlanabileceği hususu izahtan varestedir” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARA İVEDİLİKLE BAŞLANMALI”

Konuşmasında Büyükşehir Yasası konusuna da değinen Aksakal, şunları kaydetti: “Her fırsatta üzerinde durduğumuz ve ekonomik sıkıntıların çözümünde ana unsur olarak gördüğümüz Büyükşehir Kanunu’nun yeniden ele alınarak il merkezine 10 bin metreden uzak tüm ilçelerinin eski statüsüne kavuşturulması ve köylerin yeniden köylülere geri verilmesi çalışmalarına ivedilikle başlanmalıdır. Parlamento ve siyaset kurumu da gazetelerin ana gündemi hâline gelen üçüncü sayfa haberlerinden de bir an evvel sıyrılmalıdır. Unutmayalım ki her türlü millî ve manevi değer yargılarını yok edebilecek tek şey vardır, o da açlıktır.” 

Kaynak: HABER MERKEZİ