Ege Özel Çocuklar Vakfı'ndan Zeynep Çelik’i (5) ücretsiz olarak testlerden geçiren Medical Park İzmir Hastanesi Fonksiyonel Tıp ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin Doktoru Kerem Korkut, otizm tedavisinde hücre içi mineral analizi ölçüm testinin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Testleri gerçekleştiren Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Kerem Korkut “Bu testimizde dokudaki besin maddeleri, toksik ağır metallerin ölçümü ve önemli vitaminlerin seviyelerinin değerlendirmesini yaptık. Bu veriler bağırsak mikrobiyomunun genetik analizi ile desteklendiği takdirde hastalığın ilerlemesi durdurulabilir, hatta gerilemesini bile mümkündür.” dedi.

Sağlığın temeli doğru beslenme

Bağırsak bakterilerinin yeniden modellemesinin hastalık sürecini olumlu etkilediğini belirten Korkut “Frontiers in Psychiatry isimli uluslararası hakemli dergide yayınlanan yüksek güvenilirliğe sahip bir bilimsel çalışmada elde edilen veriler,

mikrobiyotanın otizm tedavisinde önemli rol oynadığını ortaya koyduğunu ispatlamıştır. Sağlığın temelini beslenme şeklimiz oluşturmaktadır. Besin analizi testinde saptadığımız vitamin ve mineral eksikliklerine yönelik besin desteği önerileri yapıyoruz. İleri aşamada ise bağırsakta yerleşmiş patojen mikroorganizmaların tespiti ile tedaviyi bir üst aşamaya taşımak mümkün olmaktadır. Doğru beslenme yoluyla mikrobiyotada yapacağımız değişikliklerle, nörogelişimsel hastalıkların semptomlarının iyileşmesine katkıda bulunabilmektedir.” dedi.

Kronik hastalıklarda da beslenme önemli rol oynuyor

Kronik hastalığı olan pek çok kişide besinlerin en etkili ilaç olduğunu söyleyen Dr. Kerem Korkut sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kronik hastalığı olanlar hücre içi mineralleri ve gıda testleri ile kişiye özgü beslenme yaklaşımları uygulayabilir. Kronik sağlık problemlerinin altında yatan beslenme, yaşam tarzı, duygusal ve genetik yapıyı tanıyabilirler. En değerlisi ise kişi sağlık sorunlarını ilaç kullanmadan çözebilir.”