Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre,  Nazilli Belediyesi şehrin ana arterlerinden olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde geçtiğimiz hafta başlattığı asfaltlama çalışmasını tamamladı. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan cadde üzerinde yaptığı basın açıklamasıyla çalışma hakkında bilgiler verdi. Nazilli’nin başlıca sorunlarından birini çözdüklerini belirten Özcan “Bir hafta önce sökmeye başladığımız asfaltın yenileme çalışması bugün bitiyor. Burası 20 yıllık bir yoldu ve deforme olmuştu. Destek veren tüm kurumlara ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Buradan karayoluna kadar yeniledik ve Karin Otel’le bağlantısını da tamamladık. Patlayan borular ve tıkanmış yağmurlama hatları vardı. Onları temizledik. Burada 600’lük borular vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe ettiği boruları Sümerbank’ın altına kadar götüreceğiz” dedi.

Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi

“ARTIK YAĞMUR SUYU BİRİKMEYECEK”

Çalışmanın karayolundan itibaren Aşağı Nazilli’deki kısmının 40 gün içinde tamamlanacağını ifade eden Başkan Özcan, “İşi yapan Fernas firması bu hafta karayoluna kadar olan kısmını yapacak. 1000’lik borularla yağmurlama suyunu temizleyeceğiz. Nazilli şiddetli yağmurlar alan bir şehir. Buradaki yağmurlama sistemlerinden çok kaçak var. Sürekli olarak borulardan sular geliyor. Bir kısmı da toprağa ve toprak altındaki diğer tesisatlara karışıyor. Bunların önüne geçmek için köprünün alt kısmındaki mazgalları temizledik. Artık burada su birikmeyecek” şekline konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E YÜKLENDİ

Başkan Özcan bir soru üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’ye yeterince yatırım yapmadığını savunarak “Büyükşehir Nazilli’den yaklaşık 20 milyon lira su parası topluyor. Nazilli’nin alt yapısı çok eski. 60 yıllık borular var. Kırsalda yaptıkları çalışmaları şehir merkezinde yapmıyorlar. Bu caddenin üst tarafında çalışma yapıyorlar, mazgal oluşturmuşlar ama yağmurlama hattını genişletmiyorlar. Yaptık demek için yapıyorlar. Bizim burada yaptığımız 30 milyon liralık bir asfalt çalışması var. Projenin toplam maliyeti 45 milyon lira” ifadelerini kullandı. Başkan Özcan bölgede çevre düzenlemesi de yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: FİLİZ ÖZDEMİR