Nazilli Belediyespor’un satışı tartışmaları sürerken, güne damga vuran gelişme olağanüstü kongreden bir gün önce eski başkan Haluk Alıcık ve mevcut onursal başkan ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan arasında gelişen polemik oldu. MHP İl Başkanı ve Nazilli Belediyesi eski başkanı Haluk Alıcık öğlen saatlerinde yaptığı basın toplantısında Nazilli Belediyespor’un satılmasına bir kez daha tepki göstererek “Hem dünyada hem de ahirette iki elim yakanızda olur” diyerek isim vermeden Başkan Özcan’ı hedef aldı. Alıcık’ın açıklamasından birkaç saat sonra bu kez de Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan basın toplantısı yaptı.

ARPAZ KONAĞI POLEMİĞİ

Toplantının başında Nazilli’nin il olmasıyla ilgili sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğini ve yakın zamanda tamamlanacağını ifade eden Özcan sözü Alıcık’ın kendisiyle ilgili ithamlarına getirdi. Arpaz Beyler Konağı’nın restorasyonuyla ilgili konuşan Özcan “Madem bize böyle ithamlarda bulunuyorlar biz de Arpaz Beyler Konağı’nın restorasyonu için Valilik’ten alınan 185 bin liranın niye restorasyon için harcanmadığını sorarız. O dönem mimar hanımefendinin parası ödenmemiş. Kendi dönemimizde ödemeyi biz yaptık. Kamulaştırılmasının iptali için dava vardı. Hukuk servisimi aleyhimize işleyen bu süreci lehimize döndürdü. Kamulaştırmasını tamamladık ama maliyeti 16 milyon liraya çıktı. Belediye’nin böyle bir imkanı olmadığı için de bakanlığa devrettik.

Nazilli Belediyesi’ne İller Bankası’ndan aylık gelen para 10 milyon. Yalnızca maaş ödememiz 13 milyon 500 lira. Parkların ve garajın Büyükşehir’e devri kanun yoluyla oldu. Biz hukuku uygulamak zorundayız. 17 katlı binanın devrini ise kendi dönemlerinde kendileri de istiyordu. Bize tavsiyeleri de buydu ama şimdi yasak bir iş yapmışız gibi konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞIN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”

Aydın’da yangın paniği! Aydın’da yangın paniği!

Başkan Özcan yeni çıkan kanuna göre belediyelerin profesyonel takımlara kaynak aktarmasının yasaklandığını belirterek “Ben bu zamana kadar kimseden haram para, zorla almadan. Nazili Belediyespor amatör branşlarda çok başarılı bir sezon geçirdi ama A futbol takımı dipsiz kuyu. Yürümüyor. Özelleştirmeyle çok başarılı olmuş kulüpler var. Çağın gereği bu. Federasyondan ve iddiadan gelen para 3 milyon 500 bin lira. Gelecek sene için kulübün ihtiyaç duyduğu bütçe ise 40 milyon lira. Bu şartlar altında nasıl olacak? Biz kulübün kurtuluşu için uğraşırken kamuoyunda olumsuz bir hava yaratmanın anlamı yok” dedi.

“DÖRT ŞARTLA DEVREDECEĞİZ”

Başkan Özcan Nazilli Belediyespor’un devredilmesi durumunda isminin, renklerinin, tesislerin ve stadının değişmeyeceğine vurgu yaptı. Özcan “Görüştüğümüz her yatırımcıya bu dört şartı sunuyoruz. Ben yaptığımın doğru olduğuna eminim. Ben Nazilli halkının hakkını savunuyorum. Halkımıza soruyorum: Profesyonel futbol takımı mı yoksa evlerinin önündeki yol mu? Sizin uyguladığınız yöntemler 10 yıl öncesinin yöntemleri. Çağ değişti. Futbol artık bir endüstri. Kaldı ki özelleştirildikten sonra çok başarılı olmuş takımlar var”diyerek satışın doğru bir karar olduğunu dile getirdi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ