Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre; TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın devlet yatırımlarında 81 il arasında sondan 4’üncü olduğunu dile getirdi.

Aydın’a yatırım yapılmadığını savunan Bülbül, “Hem Türkiye'de hem de Aydın’da kiracıların sayısı her geçen gün artıyor. 2014 yılında ailelerin yüzde 61,1’i oturduğu konutun sahibiyken 2023 yılında bu oran yüzde 56,2'ye kadar geriledi. Türkiye konut ve kira fiyat artışında dünya 1’incisi oldu. Ayrıca, uzmanlara göre Türkiye'de en az 2 milyon kişinin evsiz olduğu tahmin ediliyor” dedi.

OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı

“İKİNCİ SINIF MUAMELESİ…”

CHP’li vekil, şöyle konuştu: “Düşük faizle kampanyalı konut müjdesi veren Emlak Konut beş yılda çok sayıda konut yapacağını duyurdu. İktidar tarafından ikinci sınıf muamelesi gören Aydın düşük faizle konut yapılacak iller arasında yine yer alamadı. İktidarın Aydın’ı yok saymasına izin vermeyeceğiz; maaşlı çalışanın, asgari ücretlinin, emeklinin evsiz kalmasına göz yuman saray iktidarıyla mücadeleye devam edeceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ