Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerini 2019’un daha üstünde bir oy farkıyla kazanacaklarını savundu.

Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek

Atatürk Kent Meydanı’ndaki iftar yemeğinde açıklamalarda bulunan Çerçioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Aydın programının basına kapalı olmasını eleştirerek, “Neden basına kapalı olduğunu anlamadım. Demek ki, işler o kadar kötü gidiyor ki, soru sorulmasından çekinmişler. Basına kapalı olması çok düşündürücü bir şey. Her ne hikmetse bakanlar, yerel seçim döneminde Aydın’a gelirler. Konuşular, giderler” dedi.

Çerçioğlu, “Git gide oylarımız artıyor. Geçen seferkinin daha üstünde bir oy farkıyla kazanacağız. Çok oy farkı var. Bu kadar çok olunca bir daha aday olmaz diye çekiniyorum Mustafa Bey için” sözlerine yer verdi.

“NEDEN RET OYU VERDİNİZ?”

Hayat pahalılığı ve emekli maaşları üzerinden iktidara yüklenen Çerçioğlu, şöyle konuştu: “Hayat çok pahalı. Emekliye 10 bin lira… Parlamentoda emeklilerin maaşı yükseltilsin diye önerge verildi. Fakat AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Buradan rakibim Mustafa Savaş’a sormak istiyorum. Mensubu olduğu parti ve kendisi neden ret oyu verdi? Emeklilerimizi bu kadar düşük maaşa, 10 bin liraya mahkûm ettiler. Hadi bütün emeklilerin maaşını 20 bin lira yapsınlar, parlamentoda da görelim. Nerede, mümkünatı var mı? Yazıktır, günahtır. Bizim emeklimiz, 10 bin lira alıyor. Aydın’da en düşük ev kiraları neredeyse 10 bin lira. Avrupa’nın emeklisi Aydın’a, Didim’e, Kuşadası’na geliyor, 5 yıldızlı otellerde tatil yapıyorlar. Bizim emeklimiz tatil yapmayı bırakın ya, o otellerin yolunu bilmiyor. Bu mübarek Ramazan gününde Allah bildiği gibi yapsın onları.” KIVANÇ UĞUR

Kaynak: HABER MERKEZİ