Çocuk dostu Başkan Çocuk dostu Başkan

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında maden için uygun bulmadığı, 8 bin yıllık tarih öncesi kaya resimlerinin bulunduğu ve kültürel miras açısından oldukça önemli olan Latmos Dağları’nın maden çalışmalarına açılmasına tepki gösteren CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, AKP iktidarını ve AKP iktidarını destekleyen şirket sahiplerini olaydan sorumlu tutarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

AKP İKTİDARI, RANT SEVDASI UĞRUNA DOĞA KIYIMLARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

Gün geçmiyor ki AKP iktidarı rant sevdası uğruna doğa kıyımlarına bir yenisini daha eklemesin. Yine Söke’de Aydın ve Muğla sınırları içinde bulunan Latmos Dağları’nda maden faaliyetine başlayan gözünü para bürümüş yetkililer, ülkenin doğal güzelliklerini katletmekten geri durmuyor. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında maden için uygun bulmadığı, 503 tür ile zengin floraya sahip ve içerisinde 8 bin yıllık kaya resimleri barındıran Latmos Dağları, bugün maden ocakları sebebiyle büyük bir tahribatla karşı karşıya.

VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINI HİÇE SAYAN AKP’NİN HESAP VERECEĞİ GÜNLER ÇOK YAKINDIR

Doğa hakkı, yaşam hukukunun temelidir. Ülkenin eşsiz güzelliklerini yok eden, vatandaşların sağlığını hiçe sayan AKP’nin hesap vereceği günler çok yakındır. Göz göre göre onay verilen doğa katliamlarında açıkça hukuka aykırı işlem yapılmaktadır. Bu talanlar derhal durdurulmalı, yetkililer hakkında işlem başlatılmalıdır.

Kaynak: HABER BÜLTENİ