Yeni Kıroba Gazetesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 Merkezi Yönetim Bütçesi hakkında söz alan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın gündeminde otoyol geçiş ücretleri vardı. ‘Yap – işlet – devret’ modeliyle inşa edilen Aydın – Denizli Otoyolu’nun geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren Yıldız, kendisine tepki gösteren eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu’na ise “Gel istediğin televizyonda kapışalım” diyerek meydan okudu.

DENİZLİ VE İZMİR OTOYOLLARINI KIYASLADI

Otoyol geçiş ücretlerini çeşitli defalar gündeme getirdiğini anımsatan Yıldız, şöyle konuştu:

“Bizim Aydın-Denizli arasında bir otoyol ihalesi vardı. Şunu söyledik: Aydın ile Denizli arasında gidiş dönüş iki tane yolumuz var, yan tarafı genişletebilirsiniz ve otoyol yaparken -devlet garantisi değil- vatandaşın kullanacağı bir yol yapılması gerektiğini söylemiştik. Geçen hafta cumartesi günü Aydın'daydım, özellikle -yarım yani- 78 kilometre açılan otoyoldan Sayın Bakanım, geçtim ve kredi kartıyla ödeme yaptım; 78 kilometre, 95 lira arkadaşlar. İzmir'den Aydın 130 kilometre, o yolu devlet yaptı, otoyol, bir tünel var, oradan geçerken 9 lira 50 kuruş verdim. Yani dünyanın en pahalı yolu Sayın Bakanım. Üstelik bu yolun yarısı açıldı, garanti başladı mı onu da öğrenmek istiyorum Sayın Bakanım. Günde 35 bin araba geçecek. Özellikle Bakandan rica ediyorum, eğer orası, şu an açılmış yer otoyolsa demek ki ben otoyoldan hayatım boyunca geçmemişim ve yol, yol değil arkadaşlar, onu da başında söyleyeyim.”

Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği

“ÖYLE KAÇMAK YOK”

CHP’li Yıldız, konuşması sırasında kendisine tepki gösteren eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu’na, “Yalansa burada fişi, gel, göstereyim sana Sayın Bakanım. Yaptığınız bu anlaşmalarınız var ya, iktidarımız zamanında bağımsız yargının önünde hesap vereceksiniz, hesap! Öyle kaçmak yok, öyle kaçmak yok! Gel, beraber kapışalım; istediğin yerde, istediğin televizyonda gel kapışalım seninle” sözleriyle seslendi.

Kaynak: KIVANÇ UĞUR