Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Yerel seçimlerin ardından gözlerin çevrildiği adreslerden biri de kent konseyleri oldu. Başkanlığını Mevlüt Kenar’ın yürüttüğü Efeler Kent Konseyi’nin seçimli olağan genel kurulunun Haziran ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

BELEDİYE BAŞKANININ ÇAĞRISIYLA TOPLANIYOR

Efeler Kent Konseyi Başkanı Mevlüt Kenar, 2022 yılında Perihan Yıldırım’ın istifası üzerine konsey başkanlığını üstlendiğini anımsattı. Kent konseylerinin belediye başkanının çağrısı üzerine genel kurul gerçekleştirdiğini kaydeden Kenar, “Efeler Kent Konseyi için de Belediye Başkanı Anıl Yetişkin toplantı çağrısı yapacaktır. Genel kurul, haziran ayında toplanacaktır diye tahmin ediyoruz. Genel kurulda kentte aktif olarak faaliyet gösteren sendika ve derneklerin temsilcileri oy kullanıyor” diye konuştu.

‘EMEKLİLER MECLİSİ’ ÖNERİSİ

OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı

Yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı yeniden adaylığa sıcak bakmadığını söyleyen Kenar, “Tabii yeni oluşacak yönetime bilgi ve tecrübe bakımından her türlü desteği veririm. Örneğin şu anda Efeler Kent Konseyi’nde kadın, gençlik ve engelliler meclisi var. Yeni dönemde emekliler meclisi kurulması mantıklı olur. Bu ve buna benzer fikirlerimizi her zaman paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Efeler Kent Konseyi’nde şimdiye kadar sırasıyla Dr. Tuncay Erdemir (2 dönem), Gülsevil Ergünoğlu, Perihan Yıldırım ve Mevlüt Kenar başkanlık görevini üstlendi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ