Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararın yayımlanmasının ardından sandık sonuçlarına ilişkin veriler, YSK’nın internet sitesinde erişime açıldı.

40 MAHALLEDE CHP, 40 MAHALLEDE MHP BİRİNCİ

Kardeş Şehir Creil’den gelen heyet Başkan Günel’i ziyaret etti Kardeş Şehir Creil’den gelen heyet Başkan Günel’i ziyaret etti

31 Mart’ta CHP’li Anıl Yetişkin’in belediye başkanı seçildiği Efeler’de kent nüfusunun yoğun olduğu mahallelerde CHP’nin, kırsal mahallelerde ise Cumhur İttifakı’nı temsilen seçime katılan MHP’nin ipi önde göğüslediği görüldü. 40 mahallede CHP, 40 mahallede MHP, bir mahallede İYİ Parti birinci olurken, iki mahallede CHP ve MHP’ye eşit oy çıktı.

OVAEYMİR VE OSMAN YOZGATLI’DA MHP SÜRPRİZİ

Ata, Zeybek ve Osman Yozgatlı dışındaki tüm merkez mahallelerde CHP birinci olurken, beldeden dönüşen mahalleler Umurlu ve Dalama’da MHP’nin birinci çıkması dikkati çekti. Çeştepe ve Tepecik seçmeni ise geleneği yine bozmayarak tercihini CHP’den yana kullandı.

2019 yerel seçimlerinde CHP’nin önde çıktığı Ovaeymir’de 2024 seçimlerinde sürpriz yapan MHP, kıl payı da olsa CHP’yi geride bırakarak birinciliğe yerleşti. E Tipi Kapalı Cezaevi ile kırsal Ambarcık Mahallesi’nde CHP ve MHP’nin eşit oy aldığı görüldü.

CHP, BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI

Kent merkezinde bulunan ve nüfus yoğunluğu yüksek olan Mimar Sinan, Girne, Adnan Menderes, Yedieylül, Hasanefendi – Ramazanpaşa, Köprülü – Veysipaşa, Cumhuriyet, Kurtuluş, Güzelhisar ve Efeler’in de arasında olduğu mahallelerde CHP’nin birinciliği başkasına kaptırmadığı dikkatlerden kaçmadı. CHP’nin nüfus yoğunluğu yüksek olan mahallelerde rakibiyle arasındaki oy farkını artırmasıyla seçim galibiyetini elde ettiği gözlendi.

YSK tarafından yayımlanan kesin sonuçlara göre Efeler Belediye Başkanlığı seçiminde CHP’li Anıl Yetişkin 71 bin 630, MHP’li Burak Pehlivan 57 bin 922, İYİ Parti’li Fatih Atay ise 23 bin 644 seçmenin oyunu aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ