Mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yalçın Özdemir, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emrah Hiğde ve Doç. Dr. Mehmet Altın, akademik ve idari personel ile öğrenciler, aileleri ve konuklar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde, fakülte öğrencilerinden oluşan “Çok Sesli Korosu”nun icra ettiği müzik dinletisi ve “Halk Oyunları Gösterisi”nin ardından konuşma yapan Eğitim Fakültesi birincileri İlayda Kaya ve Ayşe Nur Demir, emeklerinden dolayı tüm öğretim üyeleri ve ailelere kendileri ve mezun arkadaşları adına teşekkür etti.

Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 2023-2024 Akademik yılı Eğitim Fakültesi birincileri İlayda Kaya ve Ayşe Nur Demir’i tebrik ederek hediyelerini takdim etti.

Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yalçın Özdemir, öğrencilere hayatlarının bundan sonraki döneminde çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından vazgeçmemelerini tavsiye ederek, “Ulu önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda, aydınlık yarınlar için daima emin adımlarla yürüyünüz. Sizlere fikri, irfanı, vicdanı hür nesiller yetiştirme yolunda başarılar diliyorum. Başvuru kaynağınız bilim, hayalleriniz gerçek, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Öğrencilerin ve ailelerinin büyük bir çaba ve emek ile hak etmiş oldukları mezuniyetlerini kutlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bundan sonra sizlerden beklentimiz, kendinizi hem bireysel hem de mesleki olarak sürekli geliştirmeniz ve edindiğiniz becerileri yetkinliklere dönüştürmenizdir.” dedi. Ayrıca, törende öğrencilerin başarılarında büyük emek sahibi olan ailelerine ve özverili çalışmalarından dolayı öğretim elemanlarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Fakülte birincileri İlayda Kaya ve Ayşe Nur Demir’in yaş kütüğüne plaketlerini çakmasının ardından, 2023-2024 Akademik yılında fakülte genelinde ilk üçe giren öğrenciler ile lisans programlarına göre dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri verildi.

Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat” Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat”

Coşku ile gerçekleşen törende öğrenciler, Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Vasfi Çilingir’in eşliğinde Öğretmen Marşı’nı okudu, Öğr. Gör. Olcay Şahin’in eşliğinde ise Öğretmen Yemini etti.

Mezuniyet Töreni, öğrencilerin keplerini atmaları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ