Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre; Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Bilim Şenliği Belediye Meydanı’nda açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in ev sahipliğindeki şenliğin açılış törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Ak Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı İlker Akbaş, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

Başkan Büyükyapıcı afet bölgesinde Başkan Büyükyapıcı afet bölgesinde

BİLİM VE İLETİŞİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Törende konuşan İsmail Şimşek Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te 23 proje ile öğrencilerin bilimsel, akademik, sanatsal ve kültürel yönlerden gelişimlerini desteklediklerini belirterek Nazilli’de 2023-2024 eğitim öğretim yılında Tübitak 2204 lise kategorisinde 43 Proje ortaokul kategorisinde 31 proje için başvuru yapıldığını, 10 ayrı bilim fuarı düzenlendiğini söyledi. Şimşek konuşmasında

“Çağımız bilgi ve iletişim toplumunun hakim olduğu bir çağ. Bu çağda öne çıkmanın yolu bilimde öne çıkmak. Bilim şenlikleri genç beyinlerin bilimin önemini ve birçok teorik bilginin gerçek yaşamda işleyişini fark etmelerini sağlar. Onları düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya sevk eder. Aynı zamanda öğrencilerimize farklı bakış açısı kazandırarak bilim insanı olma yolunda olumlu yönde gelişmelerine katkı sağlar” dedi. Konuşmanın ardından protokol üyeleri standları tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ