Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  31 Mart 2024’teki yerel seçimlere kalan süre daralırken, siyasi partilerin belediye başkan adaylarının açıklanmasında son dönemece girildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Geldiğimiz noktada temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde artık adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün ilk açıklamasını, bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Ayın 15'inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

AYDIN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çelik, bu pazar açıklanacak adayların büyükşehir ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını belirtirken, AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayının bu pazar mı yoksa 15 Ocak’ta mı açıklanacağı merak konusu oldu.

CHP’de ise 4 Ocak’ta (dün) gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra yapılması beklenen aday açıklaması ertelendi.

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yle gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Dün Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında bugün yapılacak MKY toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere ilişkin hiçbir şey duymayacaksınız. MYK'nın ve PM'nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz anayasaya karşı darbe girişimidir. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bugünkü gündemle Parti Meclisi yeniden toplanacaktır.”

CHP’nin Aydın Büyükşehir ve 14 ilçedeki belediye başkan adaylarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Nazillili hurdacıdan örnek davranış Nazillili hurdacıdan örnek davranış

Kaynak: KIVANÇ UĞUR