Özmen: “Yerli şirketleri korumaya çalışıyoruz” Özmen: “Yerli şirketleri korumaya çalışıyoruz”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Kuşadası ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hayati Atlı’nın partiden istifası ve bunun ardından yaşanan tartışmaları Yeni Kıroba’ya değerlendirdi.

Atlı’nın 3 dönemdir belediye meclis üyeliği yaptığını anımsatan Ertürk, “Tecrübeli bir arkadaş olması gerekirken, meclise abilik yapması gerekirken 9 meclis üyesinin 2’si bir tarafta 7’si bir tarafta oldu. Ömer Günel’e ziyarete ikisi gitti. Daha önce meclis üyeleriyle toplantı yaptık, Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyeliği için. Hayati Bey ‘Ben katılmayacağım’ dedi. Diğeri bir şey demedi. İlçe başkanı katılmadı. Ben ilçe ziyaretlerine gidiyorum. Orada 5 yönetim kurulu üyesi, 5 de dışarıdan danışman olarak atanan kişilerle karşıladılar. Ben oraya gittiğimde Ömer Günel’e ziyarete gideceklerini biliyordum. Buna rağmen bir şey söylemediler. Daha sonra karar defterine karar almışlar. Komisyona verecekleri kişilerin isimlerini yazmışlar. Hepsi de imza atmış ama bizim komisyona verdiğimiz arkadaşları değil, Ömer Günel, ‘Ben seçerim’ demiş. Bundan da bahsetmediler bize. Biz de dedik ki, grup kararı alıyorsanız onu uygulamanız lazım. Ömer Günel’in seçtiği komisyon üyesi, ‘Bir ay sonra istifa edeyim’ demiş. Onu da uygulamamışlar. İlçe başkanına ‘kendin ol, güdümlü ilçe başkanı olma’ demiştim. Söylediğimiz hiçbir şekilde yerine getirilmedi” dedi.

“DAHA ÖNCE DE AYNI ŞEYİ YAPTI”

Görevden alınan yönetimin Kuşadası Belediye Başkan adayı Behçet Alp’i görmezden gelmeye çalıştığını savunan Ertürk, “Başarı, teşkilatın başarısı gibi gördüler. Biz de gereğini yaptık. Behçet Alp’in başında yeni bir yönetim kurulacak. Kuşadası’nda güçlü bir yönetim kuracağız.

Parti dağılmadığı gibi, daha güçlü bir yönetim kurulacak orada. Daha önce Hayati Bey yine aynı şeyi yaptı. Nevzat Turan adında birini koydu. Kendi meclis üyesi oldu, sonra ilçe başkanlığına geri döndü. Biz artık ona izin vermeyeceğimizi söyledik. ‘İstifa ederim’ dedi, biz de sen bilirsin dedik” ifadelerini kullandı.

Eski İl Başkanı Cemal Sarı'nın eleştirilerine de katılmadığını belirten Ertürk, Sarı'nın yerel seçim kampanyasında aday tanıtım toplantısı hariç hiçbir çalışmaya katılmadığını ileri sürdü.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ