Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  CHP ve AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamasının ardından gözler, 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre il genelinde üçüncü parti konumunda olan İYİ Parti’nin Büyükşehir adayının kim olacağına çevrildi.

Aydın’da yangın paniği! Aydın’da yangın paniği!

15 Şubat Perşembe günü Aydın’a gelerek partisinin adaylarını tanıtım toplantısına katılması planlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıda, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilan etmesi bekleniyor.

SÜRPRİZ ADAY KAYALI MI?

İYİ Parti’ye Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bekir Aydın ve Gülizar Şengül Peçen, aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Parti kulislerinde Büyükşehir adaylığı için Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ile CHP’den istifa ederek geçtiğimiz hafta sonu İYİ Parti’ye katılan eski Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da adı geçiyor.

GEÇEN YEREL SEÇİMDE CHP’Yİ DESTEKLEMİŞLERDİ

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı kapsamında CHP’yi destekleyen İYİ Parti, 14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerde Aydın genelinde yaklaşık 102 bin oy almıştı. 31 Mart yerel seçimlerine Büyükşehir ve ilçelerde kendi adaylarıyla girmeye hazırlanan İYİ Parti’nin “seçimin anahtarı” olduğu yorumları yapılıyor. 

Kaynak: HABER BÜLTENİ