Kamu kurumlarında çalışan mühendislerin oluşturduğu Kamu Mühendisleri Platformu, meslek mensuplarının karşı karşıya bulunduğu sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık mektup yazarak gündeme taşıdı. Sosyal medya mecralarında da paylaşılan mektup, kısa sürede çok sayıda etkileşim aldı.

“Sayın Cumhurbaşkanımıza” ifadesiyle başlayan mektupta şu tespit ve taleplere yer verildi: “Kamu Mühendisleri, zorlu üniversite eğitimi sonrası devletimize hizmet etmek için yüksek puanlarla kamuya atanan, çeşitli kurum ve kuruluşlarda ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için kendini mesleğine adamış kamuda çalışan mühendis, mimar, şehir plancısı ve bu mesleklerin emeklilerinden oluşmaktadır. Bizler; Bilişimden Enerjiye, Savunmadan Ulaşıma, Sağlıktan Gıdaya, Tarımdan Ormana, Turizmden Çevreye, Sanayiden Madene, Üst yapıdan Alt yapıya, Ziraattan Adalete, Eğitimden Güvenliğe kadar her alanda kritik görevler icra ediyoruz. Üstlendiğimiz görevlerin teknik, mali ve hukuki sorumluluğunu da her daim omuzlarımızda taşıyoruz.

Tüm bu risk ve sorumluluklar karşısında 2023 verileriyle ortalama 18.000 TL, yani yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar bir gelire sahibiz. Ayrıca gelirimiz sorumluluğumuz altında çalışan personelin çok altında kaldığı için iş barışı bozulmuş ve mesleki itibarımız sarsılmıştır.

Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği Aydın’da ‘SGK borcu’ polemiği

Son dönemde birçok kamu personelinin geliri çeşitli düzenlemelerle iyileştirilirken, kamu mühendislerinin gelirinde herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır. Kamu mühendisleri olarak özlük haklarımız yıllar içinde dengi sayıldığımız meslek gruplarının da çok gerisinde kalmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Yüzyılı vizyonunu başlattığınız bu dönemde 7/24 devletimizin hizmetinde çalışan, tek gayesi üretmek ve geliştirmek olan biz Kamu Mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilerek mali ve özlük haklarımızın iyileştirilmesini arzu etmekteyiz.

Milletimizin her türlü hizmeti alabilmesi ve devletimizin her zaman daha da ileriye gitmesi için arka planda üstün gayretle çalışan kamu mühendisleri olarak saygılarımızla arz ederiz.” (HABER MERKEZİ)

Editör: Selim Başkar