Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  TBMM Genel Kurulu’nda söz alan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerdeki bir konuşmasında kullandığı “yerel halk” ifadesine tepki gösterdi.

Türk Eğitim Vakfı'ndan Çerçioğlu'na ziyaret Türk Eğitim Vakfı'ndan Çerçioğlu'na ziyaret

Karakaş, “Aslında burada sizlere hitap ederken ‘yerel halkın değerli milletvekili’ diyerek ironi yapacaktım ancak inanın bu ironiyi söylemeye dahi dilim varmadı çünkü maalesef ‘yerel halk’ kelimesinin hem bu devletin önemli bir Bakanı hem de ana muhalefet partisinin bir belediye başkanı tarafından kullanılması benim gibi millî duruşu olan birçok insanı rahatsız etmiştir. Nedir yerel halk? Bir ülke işgal edilmişse işgal kuvvetleri tarafından o ülkede yaşayan milletten bahsedilirken ‘yerel halk’ diye bahsedilir. ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti işgal edildi de bizim mi haberimiz yok? Anayasa’nın 66'ncı maddesinde ‘Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’ der. Yine, Sayın Bakan Şimşek sadece Türk milletine ‘yerel halk’ demekle kalmamış, atalarımızın canlarıyla kanlarıyla sulayarak bize emanet ettiği bu vatanın asli unsurunun sığınmacılar yani Suriyeliler olduğunu söylemiştir. Eğer Suriyeliler bu toprakların asli unsurlarıysa biz bu ülkede neyiz arkadaşlar?” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hür ve bağımsız olduğunun altını çizen Karakaş, “Misakımillî sınırlarının içinde yaşayan halkın tamamı da Türk milletidir; bunu herkes böyle bilmek zorundadır” yorumunu yaptı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ