Kuşadalı miniklerin ilk mezuniyet heyecanı Kuşadalı miniklerin ilk mezuniyet heyecanı

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre, Karpuzlu’daki Çarşı Camisi’nde gerçekleştirilen onarım çalışması, ilçe belediyesiyle Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirdi.

Karpuzlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çarşı Camimiz çatısındaki çökme tehlikesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi kararıyla bir süredir ibadete kapatılmıştı. Anıtlar Kurulundan onaylanan projelerimiz doğrultusunda ihalemiz tamamlanmış olup; bugün malzeme tedariki yapılan Çarşı Camimizin tadilat çalışmalarına başlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

İlçe belediyesinin bu açıklamasında Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt gecikmedi.

“KARAR ALMA YETKİMİZ YOK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu camide daha evvel yapılan restorasyon çalışmaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun projesiyle can ve mal güvenliğine uygun bulunmayıp yeniden restorasyonu talep edilmiştir. Açıklamaya konu iş ve işlemler yine Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararı uyarınca yapılmıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de açıklamada yer aldığı türden kapatmaya yönelik herhangi bir karar alma yetkisi bulunmamaktadır” denildi.

Büyükşehir Belediyesi, Karpuzlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın doğruyu yansıtmadığını ve “iftira niteliğinde” olduğunu bildirdi. 

Kaynak: KIVANÇ UĞUR