Törene; Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aköz, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan, fakülte dekanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek

Tanıtımı yapılan tesisin sağlık turizmi çalışmalarının ilk adımı olduğunu vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “İkinci adımda ise gelecek ay üniversite hastanemizde sağlık turizmi servisi ve ameliyathanesinin açılışını, 2025 yılında yurtdışından gelecek hekimlerin eğitimi için kurulacak olan simülasyon merkezi ile sağlık turizminin önemli yapı taşlarından biri olan yaşlı bakım rehabilitasyon hizmetleri merkezinin açılışını gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Tüm bu faaliyetler sürerken eş zamanlı başlayacak Uluslararası Akreditasyon (JCI) için çalışmalar gerçekleştirilecek ve süreçler kısa zamanda tamamlanacaktır. Amacımız Türkiye’deki üniversiteler arasında sağlık turizmi hizmetlerinde ilk sırada yer almaktır. Kuşadası’nın bu eşsiz konumunda yer alan sağlık turizmi birimimizin tanıtımı üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

Son dönemde sağlık turizminin hızla büyüyen ve önem kazanan bir sektör haline geldiğini belirten Rektör Danışmanı ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, “Özellikle son 20 yılda sağlık sektöründe ülkemizin gerçekleştirmiş olduğu atılım ve ilerlemeler sayesinde ülkemiz sağlık alanında tüm dünyada tercih edilen bir konuma gelmiştir. Hastanemiz sağlık turizmi ekibi ve anlaşmış olduğumuz aracı kuruluşlar, özellikle Türki Cumhuriyetler Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri için reklam ve tanıtım faaliyetleri hazırlamıştır. Coğrafi konumumuzun ve Üniversite hastanemizin sağlam sağlık altyapısı sayesinde yıl sonunda belirlenen hedefe ulaşılacağımızı tahmin ediyoruz.” dedi.

Tören, kurdele kesiminin ardından “Sağlık Turizmi Tanıtım Filmi”nin izlenmesi ve Devlet Konservatuvarı tarafından icra edilen müzik dinletisi ile sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ