Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV’in İyilikler Tırı tüm Türkiye’yi dolaşmaya ve uğradığı her ilde yüzleri güldürmeye devam ediyor. Kuru gıdadan giyime, kırtasiye malzemelerinden oyuncaklara, et ve et ürünlerinden temizlik malzemelerine kadar Lösemi ve kanser mücadelesi veren çocukların yanı sıra yetişkin kanser hastalarının da ihtiyaçlarını karşılamak üzere yola çıkan İyilikler Tırı, lösemiyi atlatmış gençlerle birlikte Didim’de kamuoyu bilinçlendirme çalışması gerçekleştirerek halkı vekaleten kurbanlarını LÖSEV’e bağışlamaya davet etti ve yardımları elden ulaştırdı.

Yardımlarını özveriyle hazırlayan ve süreklilik sağlayacak şekilde yönlendiren LÖSEV, kayıtlı ailelerinin yüzde 87’sinin asgari ücret ve altında gelire sahip olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, dar gelirli ailelerin iyi beslenmek ve sağlıklı yaşam koşulları sağlamak için desteğe ihtiyaç duyduklarının altını çizen LÖSEV yetkilileri, İyilikler Tırı ile Lösemi ve kanser hastalarını bur zorlu süreçte yalnız bırakmıyor.

“Mutlu Et” projesi kapsamında, binlerce hastasına Lösemi ve kanser tedavisi sırasında ihtiyaç duyduğu protein desteğini sağlamakla kalmıyor, sağlıklı ve dengeli beslenmelerine olanak sağlayan kuru gıda yardımını da ulaştırıyor.

Türkiye’nin Her Yerine İyilik Dolu Tırla Ulaşılıyor

Ankara’dan yola çıkan LÖSEV İyilikler Tırı, Anadolu’nun en uzak şehirlerinden en ücra köylerine ulaşmanın, buradaki lösemili ve kanserli çocukları güldürmenin mutluluğunu yaşatmaya devam edecek. LÖSEV İyilikler TIR’ının bundan sonraki duraklarında da hazır bulunacak; gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, bilgisayar, mobilya, temizlik malzemesi ve bunun gibi yüzlerce yardımı LÖSEV’e kayıtlı aileler ihtiyaçlarına göre, gönüllerince seçebilecek. Özellikle LÖSEV’e kayıtlı çocuklar oyuncaktan bisiklete, kırtasiyeden çalışma masasına istedikleri şeyleri seçme fırsatını yakalayacak.

Bayram Bağışlarıyla Hayat Veriliyor

Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi

LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altı gelire sahip. Bu nedenle, Vekaleten Kurban Bağışları ile sağlanan et desteği, tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken

Lösemili Çocuklara can oluyor. Maddi Bayram Bağışları da LÖSEV’in kalıcı eserlerine kaynak olarak 70 bini aşkın Lösemili ve Kanserli Çocuk ve ailesine; yetişkin kanser hastalarına hayat veriyor. Bu bağışlar ile yurtdışı ilacından yoğun bakım tedavisine, maddi ihtiyaçlarından evindeki beyaz eşyalarına, ayakkabısından oyuncağına, bilgisayarından kitabına, eğitim bursundan tatil kampına kadar birçok yol ile her an yanlarında olarak LÖSEV Ailelerine ulaştırılıyor. 1990’lı yıllarda lösemide tedavi başarısı yüzde 20 civarındayken günümüzde kişiye özel tedaviler, sağlıklı beslenme ve bakımla LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi başarı oranı yüzde 94’e ulaşmış durumda. Söz konusu başarının, gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle yüzde yüze ulaşması hedefleniyor Daha fazla bilgi için www.losev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ