Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, şehrin ihtiyaç duyduğu yatırımların hayata geçirilmesi için “Aydın Platformu” kurulması önerisinde bulundu.

Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi Büyükşehir’in tercih tırına yoğun ilgi

Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Maraş, Çıldır Havaalanı’na ilişkin bir soru üzerine, “Havalimanı basit bir konu değil. En son Mehmet Şimşek Bakanımız Aydın’a geldi. Ticaret Odası’nda toplantı yaptı bizlerle. Orada üzüldüğüm bir nokta, tasarruf tedbirleri kapsamında yollara para harcanmayacağı söylendi. En can alıcı noktası, 3 yıllık zaman zarfında demiryollarına 75 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak. O haritaya baktığımızda İzmir – Aydın hattını göremedik. Milletvekillerimiz de orada öğrenmiş oldu. Havalimanını, günün şartları geldiğinde, belli konjonktür oluştuğunda devlet gündeme alır diye düşünüyorum” dedi.

“ULAŞIM KOLAYLIĞI SAĞLANIR”

Aydın – İzmir Demiryolunun ikinci hattının ivedilikle yapılması gerektiğini vurgulayan Maraş, “Aydın’daki madencilerimiz ürünlerini karayoluyla sevk ediyor. İkinci hat yapılırsa bunlar demiryoluyla limana ulaşacaktır. Ciddi anlamda ulaşım kolaylığı sağlayacaktır. İzmir – Selçuk arasında çift hat var. Yalnızca bir tünel yapılıp, Selçuk – Aydın arası çift hatta dönüşecek. Bir yol daha ilave edilecek. Çok büyük bir tutarı olacağını da zannetmiyorum. Ankara – Konya demiryolu hattından neyimiz eksik?” görüşlerini dile getirdi.

“KOPARAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK”

Aydın’ın siyasetçi, yönetici ve iş dünyası temsilcilerinden oluşan Aydın Platformu’nun kurulması önerisinde bulunan Maraş, “Yumruğu bir yere vurursak, Ankara’dan koparamayacağımız bir şey yok” yorumunu yaptı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ