Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) genel merkezi tüm şubelere yazı göndererek her şube başkanının imzasıyla milletvekillerine mektup göndermesi için talimat verdi. TÜED Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe emekli maaşlarına yapılan zam oranı ve beklentilere ilişkin mektubu önümüzdeki günlerde parti ayrımı yapmaksızın tüm Aydın milletvekillerine göndereceğini açıkladı. Mektubun içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Baştepe en düşük memur maaşının yüzde 85’lik zamla 22 bin liraya çıkarılmasına, asgari ücrete yüzde 34 zam yapılmasına karşın emekli maaşlarına yalnızca yüzde 25 zam yapılmasının adil olmadığını belirtti.

“VİCDANLARI YARALADI”

Nazillili hurdacıdan örnek davranış Nazillili hurdacıdan örnek davranış

Yaklaşık 10 milyon emeklinin 7 Bin 500 liralık maaşla geçim mücadelesi verdiğini ifade eden Faruk Baştepe “Bu durum yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emekli kesimi için hayal kırıklığı olacak ve toplumsal barış zedelenecektir. Altı ayda bir alınacak TÜFE zammı ile de, fark daha hızlı artacak ve toplumda kapanması çok derin bir yara açacaktır. Aynı marketten, aynı ekmeği, aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 Bin 500 TL ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki; yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır.Gece yarısı yetkililerce Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan kanun tasarısına eklenen ve emeklilere yüzde 25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emeklilik hakkına erişen topluluğumuzda, büyük bir hüsranla karşılanmış, vicdanları yaralamıştır” dedi.

TALEPLERİNİ SIRALADI

Açıklamasında milletvekillerinden taleplerini aktaran Faruk Baştepe “Emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 Bin 500 TL üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25 + 4 Bin TL seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesi için parlamentoda emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin sesi olmanızdır. Böylelikle, kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir” ifadelerini kullandı. (FİLİZ ÖZDEMİR)
 

Editör: ERDAL GÜNDÜZ