Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre; Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen kurslarda yapılan eserler Nazilli Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Serginin açılışına Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, daire müdürleri, okul müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetliler katıldı. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Nazilli Halk Eğitim Müdürü Mustafa Savaş’ın günü anlam ve önemini anlattığı konuşmasıyla devam etti. Folklor ekibinin sunduğu gösterinin ardından protokol üyeleri kurdele kesimi yaparak açılışı gerçekleştirdi. Protokol üyeleri standları gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

“HER KESİME EĞİTİM VERİYORUZ”

Nazilli HEM Müdürü Mustafa Savaş, programda yaptığı konuşmada “Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin ve değişmelerin toplumsal yaşantımızdaki ekonomik ve kültürel değişimleri direk etkilediği çağımızda, bizlerin yeni bilgi beceri ve donanımlarıyla bu değişime ayak uydurmamız kaçınılmazdır. Bu bağlamda bireylerin örgün eğitim sonrası kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, değişimin gerektirdiği bilgi beceri ve değerleri kazanması noktasında Halk Eğitimi Merkezimiz büyük önem arz etmekte ve geniş hedef kitlesiyle her kesime eğitim vermektedir. Bizler teknolojik gelişimin yanında olumsuz etkilerin en aza indirmek amacıyla pek çok çalışma yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

4 BİN 832 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Konuşmasında yıl boyu yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Savaş “Mesleki alanda arıcılık, muhasebe, aşçı yardımcılığı, giyim, kalorifer ateşçiliği, budama, emlak, çocuk bakım elemanı, bilgisayar. Kültürel alanda diksiyon, tiyatro, İngilizce, Almanca, Fransızca, Osmanlıca, Kuranı Kerim, Hafızlık, el işi, nakış, takı tasarım, ebru, resim, rölyef, ahşap boyama, tel kırma, halk oyunlar, modern danslar, akıl oyunları. Gitar, bağlama, piyano, keman. Sportif alanda, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, masa tenisi karete, yüzme, atletizm,

OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı

okçuluk gibi bu ve benzeri birçok alanda kurs açmıştır. Net rakamları verecek olursak 2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde mesleki 248 kurs 4832 kursiyer, genel kültürel 713 kurs 13 bin 325 kursiyer olmak üzere toplam 964 kurs açılmış olup 18 bin 157 kursiyere hizmet verilmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ