Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Filiz Özdemir'in haberine göre, Nazilli Belediye Meclisi Haziran Ayı ilk toplantısında tartışmalı bir karara imza atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tesisleri’nin Nazillispor’a tahsisi kararının iptali teklifi toplantıya katılan 8 AK Partili üyenin çekimser oyuna karşılık 10 CHP’li üyenin oylarıyla kabul edildi. Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Nazilli Belediye Spor Derneği’nin Nazillispor Anonim Şirketi'ne dönüştüğünü hatırlatan Selahattin Yılmaz “Hal böyle olunca 5393 Sayılı Belediye Kanunu gereği profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakli yardım yapmak yasak. Aynı zamanda bu konu 2023 yılı Sayıştay raporunda da çok ciddi bir eleştiri konusu yapılmış. Kamu zararı çıkartılmış. Bizim bütçemiz çok kıt bir bütçe olması sebebiyle Nazillispor'a yaklaşık ayda 2 buçuk 3 milyon lira civarında bir bütçe ayırmamız mümkün olmadığı için bu sebeple tahsisin iptaline kararı alındı” dedi.

AMATÖR SPOR İÇİN KULLANILACAK

Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek Efeler Belediyesi’ne uluslararası destek: Çocuklar geleceğin mesleklerini öğrenecek

Tesislerin ne amaçla kullanılacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Selahattin Yılmaz “Yine futbol için Nazilli'nin sporu için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Biz bütün amatör spor kulüplerine maddi manevi destek olacağımızı seçim beyannamemizde de söylemiştik. Aslında Nazillispor bizim markamızdır. Elimizden ne geliyorsa yardım yapmaya söz vermiştik. Ancak günümüz koşullarında hem borcunun çok fazla olması hem de kulübü yöneten beyefendinin bizden yüksek montanlarda bir bedel istemesini, bunu yapmamızın mümkün olmaması nedeniyle bu kararları aldık” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi