Başkan Büyükyapıcı afet bölgesinde Başkan Büyükyapıcı afet bölgesinde

Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  2014 – 2019 döneminde CHP’den Kuşadası Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Özer Kayalı, partisiyle yollarını ayırdı. Kayalı, istifasına gerekçe olarak CHP’nin “Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmasını” gösterdi.

Bugüne kadar Atatürk’ün 6 ilkesi doğrultusunda CHP çatısı altında siyaset yaptığını anımsatan Kayalı, “Bu ilkeler doğrultusunda, Atatürk’ün kurduğu bu partinin her kademesinde büyük bir gururla görev yaptım. Ancak gelinen noktada, üzülerek görüyorum ki, CHP Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmış, yıkmak istediği düzenin ikizi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“BU ANLAYIŞLA İKTİDAR İMKÂNSIZ”

Partiye egemen olan yönetim anlayışını eleştiren Kayalı, “Halkçılığı ötekileştirirken rantçı anlayışı ödüllendiren, demokrasi mücadelesi adı altında tek adam’ rejiminin kusursuz bir kopyası haline dönüşen CHP’nin bu yönetim biçimi ve bu anlayışla iktidar olması ne yazık ki imkânsız duruma düşmüştür. Siyasi mücadelemi yine Atatürk’ün çizdiği ilkeler doğrultusunda sürdürebilmek adına CHP üyeliğinden istifa ediyorum” görüşlerini aktardı. KIVANÇ UĞUR

Kaynak: HABER BÜLTENİ