Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre,  AK Parti İl Başkanlığı’nda 27 Mayıs darbesinin 64’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısına katılan Aydın Milletvekili Ömer Özmen, ildeki kamu yatırımlarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“STADYUM İÇİN GAYRETLİYİZ”

OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı OKT’de pandemiden sonra istihdam arttı

Yeni adliyenin ödeneğiyle ilgili sıkıntı olmadığını kaydeden Özmen, “Sadece yerin değişmesinden kaynaklı bir problem var. Onun dışında başlanmamış olan ve stratejik olmayan, sulama ve tarımsal üretime destek olacakların dışında başlamamış olan hiçbir yatırım bu süreçte başlamayacak. Bizim özellikle bu süreç içinde stadın yatırım planına dâhil edilmesi noktasında gayretimiz var. Çünkü Aydın merkezde stadyumumuz yok. Bu eksikliğimizi hem Gençlik Spor Bakanımıza hem Sayın Cumhurbaşkanımıza ifade ettik. İnşallah tasarruf tedbirleri kapsamından stadyumu çıkarmanın gayreti içindeyiz. Bunun dışında başlamamış olan hiçbir yatırım başlamayacak, devam edenler de devam edecek” diye konuştu.

“ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI SÖZ KONUSU”

Bakanlığın adliye konusunda 3 seçenek üzerinde çalıştığını dile getiren Özmen, “ Geniş kapsamlı çalışma yapılıyor. Bu sadece bakanlığın şurada olsun demesiyle de olmuyor. Başsavcılığımızın, adliye personelimizin de görüşü önemli. Bazı bakanlıklardan talep ettiğimiz araziler var. Onlar bu noktada, vermeyelim burası çok değerli, ileride bize lazım olacak diyor. Son kararı Cumhurbaşkanımız verecek. İki bakanlık arasında arazi konusunda anlaşmazlık var” sözlerine yer verdi.

“GERÇEK DEĞERİNDE SATILACAK”

Hükümet Bulvarı’ndaki eski Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının satışa çıkarılmasıyla ilgili de konuşan Özmen, şunları kaydetti: “SGK binası yaklaşık 8 yıldır boş. Birçok kamu kurumu oraya kendi binasını taşımak için talepkar oldu. Ancak oranın SİT ölçeğinde bir taşınmaz olması, içeride yapılan tadilatın sınırlı olması, binanın eski olmasından dolayı çok verimli ya da fayda sağlayacak bir kamu binası olmayacağı algısı oluştuğu için vazgeçtiler. 8 yıldır da herhangi bir taşıma faaliyeti olmayınca SGK burayı farklı bir şekilde değerlendirmek için satışa çıkardı. Gerçek değeri neyse SGK tarafından satılıp başka yerde değerlendirilecek. Neticede 8 yıldır boş kalan bina milli servete zarar.”

Özmen, yeni huzurevi, Pınarbaşı yüzme havuzları gibi kamu yatırımlarının sürdüğünü, tasarruf tedbirlerine takılmayan yatırımların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ