Öncelikle bayram günlerinde düzenli kahvaltı yapılmasını öneren Tamcı, "Proteinden zengin yumurta ve peynirin yanında mevsim sebzelerinin, zeytinin ve cevizin yer aldığı bir kahvaltı hazırlamak faydalı olacaktır. Ara öğünlerde ise bol kalorili besinlerden uzak durmak gerekir. Bol kalorili hamur işleri, şeker ve yağ içeriği yüksek atıştırmalıklar yerine taze veya kuru meyveler, kuru yemişler tercih edilebilir. Akşamları ise proteinden zengin beslenmek faydalı olacaktır.Zeytinyağlı sebze yemekleri, kırmızı veya beyaz et sağlık bir akşam yemeği için tercih edilebilir." dedi.

Ortalama 2,5 litre su

Oruç tutulan dönem boyunca uygulanan 2 öğün yemek yeme düzeninden çıkılıp 3 öğün yemek düzenine geçilmesi gerektiğini söyleyen Tamcı, “Oruç tutarken susuzluğa iyice alışmış olabilirsiniz. Bu yüzden ilk etapta susadığınızı belkide fark etmeyeceksiniz. Susamayı beklemeden gün içinde bol bol su içmeye çalışın. Özellikle yaz aylarında havalarında iyice ısınmasıyla sıvı ihtiyacımız artmaktadır. Günde ortalama 2,5 litre su içmeye önem göstermeliyiz. Yemeklerle beraber su içmek sindirim enzimlerini seyreltir ayrıca mide hacmimizi genişletir. Bu yüzden suyu genellikle yemekten önce ya da yemekten en az yarım saat sonra içmeye başlayın. Ayrıca çay ve kahve su yerine geçmiyor.” dedi.

Beslenme kadar kaliteli uykunun da önemli olduğunu belirten Tamcı, “Uyku düzenli bir metabolizmanın temel taşıdır. Hormonlarımızın düzenli salınımı için kaliteli uyku çok önemlidir. Özellikle çok geç saatlere kadar uyanık kalmak sürekli yorgun hissetmenize neden olur. Ayrıca sürekli bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyarsınız. İlk olarak saatinizi kurarak erken uyanmaya çalışın. Kısa sürede eski düzenli döngünüze geri döneceksinizdir.” dedi.

Ramazan Bayramı’nda şekerli klasik tatlılar yerine sağlıklı ev yapımı dondurmaları öneren Tamcı, pratik ve sağlıklı tarifler verdi.

Sağlıklı Dondurma Tarifi:
* 8-10 adet dondurulmuş çilek
* ½ çay bardağı ev yapımı kefir ya da süzme yoğurt
* 3 adet ceviz
Çilek ve kefiri blenderdan geçirip 2-3 saat buzlukta bekletiyoruz. Servis ederken üzerine ceviz ya da badem ekleyebilirsiniz.

Sağlıklı Hurma Topları:
* 4-5 adet hurma
* 1 su bardağı ceviz
* 1 yemek kaşığı ham kakao
Hurma ve cevizi blenderdan geçirip elinizle küçük küçük yuvarlıyoruz. Üzerine kakao serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.