Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre; Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşme, siyaset dünyasında yankı uyandırdı.

2018 – 2023 döneminde İYİ Parti Aydın Milletvekili olarak parlamentoda görev yapan, geçtiğimiz Eylül ayında partisiyle yollarını ayıran Emekli Büyükelçi Aydın Adnan Sezgin, Akşener – Erdoğan görüşmesini Yeni Kıroba’ya yorumladı. İYİ Parti’nin bundan sonraki süreçte iktidara yakın duracağını iddia eden Sezgin, eski partisine, “Göstermelik muhalefet partisi” nitelemesinde bulundu.

“İKTİDARA YAKIN DURACAKLAR”

“Ülkede  27 yıldır  vergi  adaleti  yok” “Ülkede 27 yıldır vergi adaleti yok”

Görüşmenin yalnızca nezaket ziyareti olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Sezgin, “Başka bir tercihin, başka bir siyasi istikametlenmenin işareti. İYİ Parti, yapı ve parti olarak artık eski niteliğinde değil. Onu parti olarak görmemizi sağlayan tek vasfı şu anda TBMM’de çoğu ne yapacağını bilemeyen bir milletvekili grubuna sahip olması. Bir parti olarak başka bir vasfı yok. Meral Hanım’ın bu ziyareti, ister istemez İYİ Parti’yi etkileyecektir. İYİ Parti için de gelecek açısından bir istikametlenme işaretidir. İYİ Parti her hâlükârda ‘biz muhalefetteyiz’ demesine rağmen iktidara ve Cumhur İttifakı’na yakın duracaktır. Bunda hiçbir şüphe yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçimi için de farklı alternatifleri değerlendirecektir” diye konuştu.

“PARTİLİLER BELİRSİZLİK İÇİNDE”

“Bundan sonra İYİ Parti’nin sadece göstermelik muhalefet partisi olduğu daha belirgin şekilde ortaya çıkacaktır” görüşünü aktaran Sezgin, şunları söyledi: “Çünkü parti olma vasfını kaybetti. Referansları yok partinin. Partinin mensupları da ne yapacağını bilemiyor. Onlar da belirsizlik içinde. Grubun çoğu gelecekte ne olacağını bilemediği için muhtelif arayışlar içinde. İYİ Parti’de taban kaldı mı bilmiyorum. Son kamuoyu yoklamalarına göre ite kaka en fazla 2,8’lik bir oy potansiyeli taşıdığı gözüküyor. Ben bunun da kalıcı olmadığı kanaatindeyim.”

Kaynak: HABER MERKEZİ