Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre,  Söke Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 5 Kasım günü Söke’de meydana gelen ve Demirçay, Nalbantlar, Kisir ile Güneyyaka mahallelerinde geniş çaplı hasara neden olan sel felaketinin ardından silaj yem yardımı seferberliği başlattı.

Yapılan silaj yem desteği mahallelerdeki üreticiler tarafından sevinçle karşılanırken, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de zor zamanda tarımsal üretimin aksamaması için bölgedeki çiftçilere yardım elini uzatan Söke Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Kadir Çalışkan'ı plaketle onurlandırdı.

TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

Başkan Büyükyapıcı afet bölgesinde Başkan Büyükyapıcı afet bölgesinde

Beraberindeki Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zeki Berhuni ile birlikte Söke Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Çalışkan’a makamında plaket takdim eden Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Rüstem Şanlı, üreticilere sağlanan silaj yem yardımı desteği nedeniyle kurum olarak teşekkürlerini iletti. Kooperatif olarak sel felaketinde zarar gören üreticilerin zor günlerinde hem maddi hem de manevi olarak moral verme adına yanlarında olmak için silaj yem yardımında bulunduklarını belirten Başkan Çalışkan, toplumsal dayanışmanın önemine dikkati çekti.

Kaynak: MURAT TAN