Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre, AYÇEP, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı devam eden Adnan Menderes Stadyumu arazisinin akıbetinin referandumla belirlenmesi için çağrı yaptı. Başkan Mehmet Vergili, “Buranın yeni rant alanı olmasını istemiyoruz” mesajı verdi.

Yıkımı süren stadyum önünde toplanan dernek üyeleri adına konuşan Vergili, “Bildiğiniz gibi son yıllarda çevre tahribat altına girdi. Çarpık yapılaşmalarla, çarpık kentleşmeyle adeta duvarlar arasına sıkıştık. Şimdi Aydın’ın en güzide yeri, 70 küsur yıldır sportif faaliyetlerin yapıldığı bu alanın önümüzdeki süreçte ne olacağına ilişkin bir bilgiye sahip değiliz. Biz çevreciler olarak daha güzel, daha yaşanır bir kent olması için Efeler’in göbeğindeki bu yerin tamamen halkın kullanımına açılmasını istiyoruz” sözlerine yer verdi.

“SANDIK KURULSUN, HALKA SORULSUN”

Mehmet Vergili, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burada amatör spor kulüpleri için belli şeyler yapılabilir ama profesyonel spor için buranın tahsis edilmesi demek, bu şehrin daha sıkışık hale gelmesi demektir. Şimdiden trafik yoğun. Bir deprem gerçeği var. Aydın, deprem kuşağı üzerinde. Depremde toplanma merkezi olacak yere ihtiyaç var. Yeşil alan olarak değerlendirilirse burası gelecek kuşaklara aktarılır. Burası toplumun çıkarına kullanılmalı. Bununla ilgili, bir çevre derneği olarak, Aydın’da büyük mücadeleler vermiş insanlar olarak diyoruz ki, sandık kurulsun. Halka sorulsun. Buranın yeni rant alanı olmasını istemiyoruz.”

Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat” Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat”

Basın açıklamasına bazı sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri de katılarak destek verdi. 

Kaynak: KIVANÇ UĞUR