Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM Genel Kurulu’nda Saadet ve Gelecek Partisi gruplarınca verilen siyasi ahlak yasası teklifi üzerindeki konuşmasında, siyasi ahlak yasasına her şeyden fazla ihtiyacın olduğunu dile getirdi.

Tezcan, “Siyasi ahlak yasası, siyasette şeffaflık, siyasi ahlak niye ihtiyaç duyulan bir kavramdır? Bir kere, her şeyden önce adaletli bir siyasi yarış ve rekabet için önemli. Adaletli siyasi partilerin, siyasetçilerin adaletli yarışı için önemli ama sadece adaletli siyasi yarış için değil, mesela adaletli ekonomik rekabet ve yarış için de gerek. Siyasetin gücünü, iktidarın gücünü arkasına alarak ekonomik yaşamda kendine haksız ve hukuksuz pozisyon elde edenlerle namuslu sanayicinin, iş insanının yarışabilmesi mümkün değil; bunun için gerekli. Niye gerekli? Ahlaklı bir toplum için gerekli. Siyasetin kirlilikten beslendiği ve kirlilikle kirli ilişki içerisine girdiği bir ülkede toplumun ahlakının zedelenmemesi düşünülemez. Niye gerekli? Ahlaklı bir devlet düzeni için gerekli” dedi.

“İHTİYAÇ OLDUĞU ÇOK AÇIK”

CHP’li Tezcan, şöyle devam etti: “Tarihten bu yana ‘devlet düzeni’  denildiğinde toplumsal yaşamı adalet üzerine, ahlak üzerine kurgulayan bir yapıyı özleriz, isteriz; yolsuzluğa bulaşmış, çetelerin kontrolü altına giren bir devlet düzeninde ahlaklı bir düzenden bahsetmek mümkün değil. Başka bir şey için de gerekli: Suç örgütleriyle mücadele için gerekli, suçla mücadele için gerekli. Dünyanın hiçbir yerinde, tarihin hiçbir döneminde çeteler, mafya, suç örgütleri, uyuşturucu baronları arkasını bir boyutuyla siyasetin ya da iktidarın bir yerine dayamadan, onların koruması altında olmadan ayakta durabilme, varlığını sürdürebilme şansına sahip değil. Onun için ‘temiz toplum’ diyorsak, suçla mücadele etmek istiyorsak, kararlıysak, uyuşturucu baronlarıyla, suç çeteleriyle mücadele edeceksek siyasi ahlak yasasına, siyaseten şeffaflığa her şeyden fazla ihtiyacımız var. Son dönemde Türkiye'de yaşanan davalara baktığımızda mafya, çete ilişkilerinin bir boyutuyla siyasetçilerle verdiği fotoğraflara baktığımızda, son dönemdeki uyuşturucu baronlarının, şu veya bu şekilde adının siyasetçilerle yan yana olmasına baktığımızda ve hatta üzücüdür, pandemi döneminde bir uyuşturucu şüphelisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine kolonya satabilecek kadar bu işin içerisine girdiğine baktığımızda siyasi ahlak yasasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu çok açık.”

“TEKLİFİ DESTEKLİYORUZ”

Konuşmasında CHP’li yerel yönetimlerden örnek veren Tezcan, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlarının mal varlıklarını, yöneticilerin mal varlıklarını bütün kamuoyuyla paylaştık, şeffaf bir şekilde. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları ihaleleri şeffaf yapma alışkanlığı getirdiler, yasada yer almadığı hâlde belediye meclisi toplantılarını şeffaf yapma alışkanlığı getirdiler. Ama her ne hikmetse, seçim zamanı malının hesabını vermeyen AK Partili belediye başkan adayı bu işe ‘Mülk Allah’ındır’ diyerek Allah’ı da ortak etmenin peşine düştü.

Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat” Başkan Günel: Bu dünya hepimizin “öldürme, yaşat”

Şimdi, bunun için, siyaseti temizlemek üzere bu teklife destek veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ