CHP’li Karakoz, “Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek” CHP’li Karakoz, “Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek”

yenikiroba.com İnternet Haber Sitesi Muhbiri Murat Tan'ın haberine göre, AK Parti ile MHP’nin arasında Yerel Seçimler’de adayların belirlenmesine ilişkin kurulan heyet, Aydın’ı tüm yönleriyle mercek altına alınırken, hangi ilçelerin hangi partilere bırakılacağı şekillenmeye başladı.

Yerel Seçimler’de ittifak yapacak olan AK Parti ile MHP’nin il ve ilçelerde adayların belirlenmesi amacıyla kurduğu heyet, aralarında Aydın’ın da bulunduğu 30 büyükşehiri geçmiş dönemdeki seçimler, sonuçlar, oy oranları ve aday profilleri açısından analiz etti. Heyetler arasında yapılan değerlendirmeye göre, Cumhur İttifakı çatısı altındaki MHP’ye önümüzdeki Yerel Seçimler’de Aydın’da 5 ilçe verileceği ağırlık kazanmaya başladı.

KUŞADASI İLE NAZİLLİ MHP’YE VERİLECEK

Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, hazırlanan kapsamlı raporun henüz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulup onaylanmadığı öğrenilirken, Aydın’da MHP’ye verilmesinin üzerinde durulan ilçeler arasında Kuşadası ile birlikte Nazilli’nin de yer alması sürpriz olarak yorumlandı. Kuşadası ve Nazilli dışında MHP’ye verilecek diğer ilçelerinse Germencik, Karacasu ve Karpuzlu olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

EFELER, İNCİRLİOVA VE SÖKE’DE AK PARTİ ADAYLARI ÇIKACAK

Geçtiğimiz Yerel Seçimler’de Cumhur İttifakı çatısı altındaki MHP’nin, Efeler, Söke, Nazilli, İncirliova, Germencik, Karacasu ve Karpuzlu’da belediye başkan adayları çıkardığı biliniyor. Bu dönem Efeler, İncirliova ve Söke’de mutlak zafer hedefleyen Cumhur İttifakı’nın, bu üç ilçede MHP yerine AK Parti adaylarıyla seçime girildiği takdirde bazı anket sonuçlarına göre başarılı olacağı öngörülüyor. (MURAT TAN)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ