Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Murat Tan'ın haberine göre,  MHP ve Zafer Partisi’nin önceki dönem ilçe başkanlarından olan ve ‘Türk Milliyetçisi’ kimliğiyle bilinen Mustafa Bayraktar, Yerel Seçim süreciyle ilgili olarak Yeni Kıroba Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı. Kuşadası’nın 3 dönemdir CHP’nin yönettiğini ve bu döneme gelindiğinde mental yorgunluğun hakim olduğunu belirten Başkan Bayraktar, bu seçimlerde siyasi partiler için şansların eşit olduğunu vurguladı. İYİ Parti’nin ilçelerde aday çıkaracak olmasının Kuşadası’nda seçimlere yönelik bilinmezliğe neden olduğunu kaydeden Bayraktar, ilçenin ve ilin sorunlarının gündeme taşımayan yereldeki muhalefet partilerine de eleştiriler yöneltti.

“YEREL SEÇİMİ İKİ ODAKLI DÜŞÜNMEK GEREKİYOR”

Açıklamasında, Yerel Seçimler’de partiye ya da ideolojiye oy vermenin şehre yapılacak en büyük kötülük olduğuna vurgu yapan Bayraktar, “Kuşadası tüm Türkiye’de olduğu gibi Yerel Seçimler’e gidiyor. Kuşadası Yerel Seçimler’e aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak da gidiyor. Büyükşehir Yasası ile beraber ilçe belediyelerinin yetkilerinden fazla Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi var. Sonuç itibariyle Kuşadası’nda da YETKİ yüzde 70 itibariyle Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Bu nedenle Yerel Seçimi iki odaklı düşünmek gerekiyor. Bu bakımdan seçimlere de bu iki odaklılığı göz önünde bulundurarak hazırlanmak lazım. Kuşadası’nı 3 dönemdir CHP yönetiyor. CHP’nin buradaki gücü aşikar. Herkes bunu kabul ediyor ancak ben her zaman şunu söyledim; Yerel Seçimler’de partiye ya da ideolojiye oy vermek bir şehre yapılabilecek en büyük kötülüktür” dedi.

Ökten: “Cumhur İttifakı’na teveccüh artacak” Ökten: “Cumhur İttifakı’na teveccüh artacak”

“SEÇMEN AÇISINDAN DOĞRU KARAR VERİLMESİ LAZIM”

Yerel Seçimler’de öncelikle adayları ve kadroları iyi değerlendirmenin lüzumuna dikkati çeken Bayraktar, “Şehre ne kadar fayda sağlayabiliriz, şehrin hinterlandını ne kadar genişletebiliriz, ufkunu nasıl açabiliriz bunlara bakmak lazım. Bu bahsettiklerim çok önemli noktalardır. Ben artık fanatik particilikten ziyade daha akılcı, şehre ve ülkeye nasıl fayda sağlayacaksa bu şekilde karar verilmesinin seçmen açısından da daha olgun olacağı kanaatindeyim. Çünkü Kuşadası’nı ve yaşadığımız Aydın’ı seviyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün atalarımızla birlikte kurduğu Türkiye’yi seviyoruz. Onun için de seçmen açısından doğru karar verilmesi lazım diye düşünüyorum” dedi.

“İYİ PARTİ AYDIN’DA ÖNEMLİ BİR MATEMATİK HESABI DOĞURDU”

İYİ Parti’nin ilçelerde ayrı ayrı aday çıkaracak olmasının Aydın için önemli bir matematik hesabını da beraberinde getirdiğine değinen Bayraktar, “Siyasi partilerin durumuna gelince Türkiye’de Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olmak üzere iki ittifak mevcut. Şu anda Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP bloğunun tek vücut olarak seçimlere gireceği söyleniyor. Burada bölünme olmadığı için bu önemli bir noktadır. Millet İttifakı’na baktığımızda İYİ Parti’nin aday çıkaracaklarını söylemesi Aydın için önemli bir matematik hesabını doğuruyor. Bu durum seçimleri de bir bilinmezlik noktasına götürüyor” diye konuştu.

YERELDEKİ MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Kuşadası’nda ve Aydın’da yereldeki muhalefet partilerinin ilin ve ilçenin sorunlarına gündeme taşıyamaması konusundaki düşüncelerini de aktaran Bayraktar, “İnsanların dostlukları olabilir, değişik siyasi partilerde arkadaşları olabilir. İlçe başkanları kendi aralarında dost da olabilir. Ancak bir şehrin sorununu söylemek bir şehre yapılabilecek en büyük hizmetlerdendir. Kapı çalmak, el sıkmakla siyaset olmaz. Bunlar işte seçmenin, ‘Ben Ahmet, Ben Mehmet, ben şu siyasi partinin ilçe başkanıyım’ demekle bir yere varılmaz. Bir şehrin sorununu gündeme getirmek lazım. Bir partinin il başkanıysanız Aydın’ın sorunlarını gündeme getirmek zorundasınız. Belediyeye iki tane adam aldırmakla siyaset olmuyor. Şehrin gerçeklerini dile getirmeniz lazım. Türkiye’de şu an hepimizin takdir ettiği bir Recep Tayyip Erdoğan gerçeği var ama daha önce de ifade ettim; Bugün Kemal Kılıçdaroğlu olmasaydı emekliler bu ülkede emekli ikramiyesi alamayacaktı. Demek ki sorunları gündeme getirmek gerekiyor. Siyaset bu ölçekte yapıldığı müddetçe bir seviye ve kalite gelir” dedi.

“SEÇMEN GERÇEKLERİ GÖRMÜYOR DEĞİL”

Siyasetin temel ilkeler ve muhalefet üzerine yapıldığını belirten Bayraktar, “Aydın; Denizli, Muğla ve İzmir arasında ortada kalmış gelişemeyen bir şehir. Bunların gerek AK Parti ve gerekse de MHP bloğu tarafından çok yüksek sesle dile getirilmesi gerekiyordu. Bakınca siyaset temel ilkeler ve muhalefet üzerine yapılır. Onun içinde muhalefette görev alan il ve ilçe başkanlarının buna göre davranmaların da arkalarından iyi anılmaları için fayda var. Bu memlekette seçmen gerçekleri görmüyor değil. Herkesin ne yaptığını, ne söylediğini ve hangi ölçekte olduğunu görüyor” diye konuştu.

“BİZİM BÜTÜN MEVZUMUZ KUŞADASI SEVDASIDIR”

“Aydın siyasetinde şansların eşit ve seçimin tam ortada olduğu bir Yerel Seçimler’e doğru gidiyoruz” diyen Bayraktar, “Bu bağlamda gerek Aydın’da ve gerekse de Kuşadası’nda yarışacak adaylara da başarılar diliyorum. Sayın Ömer Günel, Kuşadası’na geride kalan süreçte 5 yıla yakın görev yapmıştır. Kimilerine göre çok başarısız, kimilerine göre de başarılıdır ama bunun kararını da 31 Mart 2024’te seçmen verecektir” dedi. Kendisinin Yerel Seçimler öncesinde herhangi bir siyasi parti çatısı altında görev alıp almayacağıyla ilgili de konuşan Bayraktar, “Seçmen adaylara ve kadrolara bakmalıdır dediğimiz yerde bizim de siyaseten bunları görmemiz lazım. Biz bu saatten sonra fanatik partici değiliz. Bizim Kuşadası’nın faydasına olacak kimse oyumuzu ve tercihimizi o taraftan yana kullanmamız gerekiyor. Bizim bütün mevzumuz Kuşadası sevdasıdır” diye konuştu.

Kuşadası’nda da şansların Yerel Seçimler öncesinde siyasi partiler nezdinde eşitlendiğini yineleyen Bayraktar, “Kuşadası’nda memnuniyetsizlik var. Haliyle mental yorgunluk her camiada ve her yapıda oluyor. Ben seçim şartlarını Aydın genelinde de eşit görüyorum” ifadelerin kullandı. (MURAT TAN)

Editör: ERDAL GÜNDÜZ