Yeni Kıroba İnternet Haber Sitesi'nden Kıvanç Uğur'un haberine göre, İYİ Parti Genel Merkezi’nce Aydın İl Başkanı olarak atanan Ahmet Ertürk’ün atama yazısı geldi.

Yeni dönemde izleyecekleri yol haritasına ilişkin Yeni Kıroba’nın sorularını yanıtlayan Ertürk, “Yeni bir yönetim kuracağız. Mevcut yönetimin içinden de çalışmak isteyen arkadaşlar var. Onlarla çalışacağız. Belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliği için istifa eden arkadaşlar vardı. Bunların yerine de dışarıdan arkadaşlar alacağız. Güçlü bir yönetim oluşturacağız” dedi.

“İTTİFAK YOK DİYE AYRILIYORLAR”

Didim’deki istifalara değinen Ertürk, “Vefa Berk Tezsezener’in istifa edeceğini bir buçuk ay önceden biliyorum desem yalan olmaz. 400 kişilik bir istifa falan yok. 400 kişi olsalar salon tutarlardı. O rakam gerçeği yansıtmıyor. Fotoğrafta görünen arkadaşlarımızdan bazıları beni arayarak, istifa etmediklerini söylediler. Partimizde katılımlar da olacaktır. Orada ilçe başkanlığı yapabilecek 3 – 4 arkadaşımız var. Arkadaşlar ittifak olmayacağı için partide ayrılıyorlar” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZ TOPARLANACAKTIR”

Kendilerinin doğru yolda olduğunu söyleyen Ertürk, şöyle devam etti: “Şu anda CHP ve AKP, her ikisi de Şeyh Sait’i neredeyse kahraman edecek. Biri kalkıyor, Diyarbakır’da ismini caddeye veriyor. AKP’nin ortağı HÜDAPAR ‘şehit’ diyor. Özgür Özel’e Şeyh Sait soruluyor. ‘Hain de diyemem, hain değildir de diyemem’ cümlesini kuruyor. Arkasından ‘Şeyh Sait’in torunlarının acılarını paylaşıyorum’ diyor. Atatürk’ün koltuğunda oturacaksın, böyle demeçler vereceksin. İYİ Parti’den de destek bekleyeceksin… Bugün ben vekil olamadıysam CHP’nin inadı yüzünden, HDP’yle iş tutmasından dolayı olamadım. Bizim oyumuz bundan düştü. Biz masadan kalktık muhabbeti değil, oturduk diye oyumuz düştü. Biz hür ve müstakil gideceğiz. Bundan sonra da anlaşılacaklar. Menfaati olanlar gidecektir. Başkan yardımcılığı, kadro teklif edilenler gidecektir. Nerede kaldı idealistlik? Bu hem İstanbul ve Ankara için hem de Aydın için geçerli. Biz ülkemiz ve bayrağımız için varız. Partimiz toparlanacaktır. Partiye içeriden ve dışarıdan saldırılar var. Bunlar iki elin on parmağını geçmez. Partinin kurucuları dimdik ayakta.”

CHP’li Karakoz, “Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek” CHP’li Karakoz, “Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek”

“TEK BAŞIMIZA KARAR VEREMEYİZ”

Siyasi kulislerde dillendirilen “Ahmet Ertürk il başkanı olursa Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, İYİ Parti’ye katılacak” iddialarıyla ilgili de konuşan Ertürk, “Fatih Bey’le somut bir temasımız olmadı. Fatih Atay’ı Ankara’ya götürdüğüm söylendi. Hiç öyle bir şey yok. Aslı astarı olmayan bir durum. Fatih Atay gelip bize müracaat edebilir mi? Edebilir. Bunda da bir şey yok. Bizler talep edenlere, ‘Hayır, bizden talep edemezsin’ diyemeyiz. Oturup teşkilatımızla istişare ederiz, yönetimimizle istişare ederiz. Partimizin ileri gelen arkadaşlarına danışırız. Bu bizim tek başımıza karar vereceğimiz bir şey değil” diye konuştu. KIVANÇ UĞUR

Kaynak: KIVANÇ UĞUR